Ο Παναθηναϊκός τη Μεγάλη Παρασκευή (14/4) τιμωρήθηκε από τη EuroLeague με πρόστιμο και αφαίρεση δυο νικών για παραβίαση του Financial Fair Play.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία και την Καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» το πρόστιμο που επιβάλλεται στην ελληνική ομάδα μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το ένα εκατομμύριο ευρώ!

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ η διοργανώτρια αρχή επέβαλλε στους «πράσινους» πρόστιμο ύψους 725.000 ευρώ, στο οποίο όμως μπορεί να προστεθεί και νέο ποσό 400.000 ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός δεν φτάσει στην εκπλήρωση ορισμένων στόχων που τέθηκαν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το Financial Fair Play που υπάρχει στη διοργάνωση, κάθε Σύλλογος προβλέπεται να έχει ένα συγκεκριμένο ποσοστό, που μπορεί να δίνεται από τους μετόχους της. Ο Παναθηναϊκός όμως, λόγω του κορωνοϊού ξεπέρασε αυτό το ποσό, με συνέπεια να κινδυνεύει πλέον με αυτό το πολύ μεγάλο πρόστιμο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Euroleague μετά την ανακοίνωση της ποινής ανέφερε τα εξής:

“Ο Παναθηναϊκός και η Management Control Commission (MCC) έφτασαν σε μια συμφωνία – διακανονισμό που θα επιβληθεί στην ελληνική ομάδα και θα αφορά αγωνιστικές και οικονομικές ποινές σύμφωνα με τα Άρθρα 7 και 8 του EuroLeague Financial Stability and Fair Play Regulations και το Άρθρο 60 του Euroleague Basketball Disciplinary Code. Οι αγωνιστικές ποινές θα επιφέρουν αφαίρεση δύο νικών από το σύνολο νικών της ομάδας στη φετινή βαθμολογία.

Η Management Control Commission (MCC) είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τα οικονομικά των ομάδων και την προσαρμογή τους στους αντίστοιχους κανονισμούς.

Στην επιβολή της ποινής η MCC αξιολόγησε θετικά τη διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της ομάδας, η οποία βοήθησε την έρευνα.

Η αγωνιστική ποινή, που αφορά την αφαίρεση δύο νικών, θα επιβληθεί στη βαθμολογία της 2022-2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season και δεν θα έχει άμεση επιρροή σε οποιαδήποτε άλλη αντίπαλη ομάδα, ούτε στα ατομικά και ομαδικά στατιστικά και ρεκόρ”.