Άνω κάτω έχει γίνει η Σερβία, καθώς η Αδριατική Λίγκα έβαλε πάνω στους τελικούς του πρωταθλήματος της χώρας τους δικούς της τελικούς!

Γι’ αυτό το λόγο η Ομοσπονδία της χώρας κάνει επίθεση στην Αδριατική Λίγκα, στην οποία επισημαίνει ότι προσπαθεί να γελοιοποιήσει το μπάσκετ της Σερβίας. Μάλιστα, αυτό υποστηρίζει ο Ερυθρός Αστέρας καθώς όλοι θεωρούν ότι πίσω από αυτή την εξέλιξη είναι η Παρτιζάν.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε ερασιτεχνικό λάθος, καθώς δεν πρόλαβε να δηλώσει συμμετοχή στους τελικούς του πρωταθλήματος της χώρας της.

Η ανακοίνωση της Σερβικής ομοσπονδίας αναφέρει:

“Η Ομοσπονδία της Σερβίας έμαθε με έκπληξη την ανακοίνωση της ABA League με τις ημερομηνίες των τελικών, που πέφτουν πάνω σε αυτές του πρωταθλήματος Σερβίας. Με λύπη αναφέρουμε ότι αυτό έδειξε ασέβεια προς την Σερβία, τους σερβικούς συλλόγους και το σερβικό μπάσκετ!

Δεν είναι ξεκάθαρη η πρόθεση κάποιων, οι οποίοι το έκαναν αυτό τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών της σερβικής λίγκας και έχουν καθοριστεί, εκτός από το ότι κάνουν προσπάθεια να γελοιοποιήσουν το σερβικό μπάσκετ, την σερβική λίγκα, αλλά και την χώρα μας, που διαθέτει μεγάλα κεφάλαια για την ανάπτυξη του αθλήματος, τα οποία ανεβάζουν την ποιότητα της ABA League.

Δεν θα αλλάξουμε το πρόγραμμά των τελικών, όχι μόνο για λόγους αυτοσεβασμού, αλλά και επειδή δεν έχουμε επιθυμία να μπλέξουμε το καλεντάρι, κάτι που θα απειλούσε το ξεκίνημα της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων. Περιμέναμε 3 εβδομάδες για τις ημερομηνίες των τελικών της ABA League! Και η γνωστοποίηση αυτών ήρθε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δημιουργώντας νέο πρόβλημα, χωρίς ευελιξία”.