Σοφία Σταματάκη

Με μια μεγάλη νίκη επί της Λετονίας άρχισε η Εθνική Νεανίδων τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό U18 που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Η Σοφία Σταματάκη αναφέρθηκε στη νίκη της πρεμιέρας, στο πόσο πεισμωμένες παρουσιάστηκαν η ίδια και οι συμπαίκτριές της στο παρκέ, αλλά και στο σημερινό αγώνα με την Τσεχία.

“Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και ήμασταν ιδιαίτερα σκληρές στην άμυνα όπου και δώσαμε μεγαλύτερη βάση. Θέλαμε να παίξουμε καλή άμυνα, να πάρουμε ψυχολογία και στη συνέχεια να μας βγει και η επίθεση. Μπήκαν και τα σουτ κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς η ψυχολογία μας κατά τη διάρκεια του αγώνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Σοφία Σταματάκη.

Η Εθνική στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Νεανίδων παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη…“Ήταν το καλύτερο σε απόδοση παιχνίδι μας από τότε που ξεκινήσαμε την προετοιμασία.  Είχαμε πεισμώσει με τα αποτελέσματα που είχαμε φέρει στα φιλικά. Αυτή είναι η πραγματική μας εικόνα”.

Όσο για τον σημερινό αγώνα με την Τσεχία η Σοφία Σταματάκη σημείωσε: “Θα μπούμε δυνατά με την ίδια ψυχολογία και θα ξεκινήσουμε από την άμυνα. Θα κοιτάξουμε να ακολουθήσουμε το πλάνο που θα μας δώσουν οι προπονητές μας. Ξέρουμε, πάντως, ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα”.