Με στόχο να τα δώσει όλα κόντρα στον Ολυμπιακό θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά της Basket League, σύμφωνα με τον Φώτη Τακιανό.

Αρχικά ο τεχνικός του “δικεφάλου” είπε τα εξής στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της έναρξης των αναμετρήσεων:

“Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση και καλή επιτυχία στο Final 4.

Ο ΠΑΟΚ σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε αναπροσαρμογή στόχων προς τα πάνω και τους πιάνει.

Είμαστε χαρούμενοι που το κάνουμε και το δίνουμε πίσω στoν οργανισμό, που βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης και έχει από τέτοιες επιτυχίες ο ΠΑΟΚ για να στηρίξει όλο το οικοδόμημα.

Η λογική μας και τώρα είναι ίδια. Θα δημιουργήσουμε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο. Ξέρουμε τη δυναμική του αντιπάλου και την διαφορά δυναμικότητας. Στόχος μας όσο πιο ανταγωνιστικοί και έτοιμοι γίνεται για το επόμενο παιχνίδι.

Στο γήπεδο θα φανεί αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε την τρίτη θέση μέσα από την αγωνιστική και πνευματική μας προετοιμασία”.

Για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης απάντησε:

“Για να μην υπερβάλλουμε και να μην λέμε πράγματα που δεν ισχύουν, το να κάνει ο Ολυμπιακός ήττα από τον ΠΑΟΚ έχει τις λιγότερες πιθανότητες. Θέλουμε να πιέσουμε τους εαυτούς μας, να φτάσουμε πάνω από τις κόκκινες γραμμές μας για να είμαστε ανταγωνιστικοί”.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στο format σημείωσε:

“Πρέπει να δούμε την αλλαγή του format στα πλαίσια όλων των ομάδων. Θα επιβαρυνθούν κάποιες ομάδες, άλλες θα μπουν σε διαδικασία καλύτερης αξιολόγησης.

Όσα περισσότερα παιχνίδια δίνεις ελαχιστοποιείται το ποσοστό της τύχης. Προσωπικά το κρίνω θετικό και πρέπει να γίνει. Η βασική μας δουλειά των προπονητών και παικτών είναι μέσα στο γήπεδο”.

Τέλος, για την οικονομική εξυγίανση του ΠΑΟΚ, συμπλήρωσε:

“Είναι πολύ δύσκολο. Είναι ευλογία ότι πέρασα από όλα τα στάδια του ΠΑΟΚ. Έχω βιώσει από μέσα τι είναι ο ΠΑΟΚ. Έζησε μεγάλες στιγμές η ομάδα, τώρα αυτές λείπουν από τον φίλαθλο. Είναι απαιτητό από τον κόσμο το Κύπελλο, ο τίτλος, η επιτυχία.

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μειώσει τα προβλήματά του, να μπει στον υγιή δρόμο και μέσα από αυτόν να τον οδηγήσει στους τίτλους. Με αυτό που κάνουμε νομίζω πως βοηθάμε τη διαδικασία σκέψης τους”.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ: Ευχές Μαργαρίτη σε Ολυμπιακό – Τι είπε για την αγωνιστική απραξία