Νιλάι Αϊντογάν

Στο πένθος βυθίστηκε το Πανεπιστήμιο της Τσάνκαγια στην Άγκυρα και το τουρκικό μπάσκετ, στο άκουσμα της είδησης ότι η Νιλάι Αϊντογάν έπεσε θύμα των φονικών σεισμών.

Η νεαρή διεθνής μπασκετμπολίστρια ήταν σε επίσκεψη στη γιαγιά της στη Μαλάτια, όταν τη βρήκε το πανίσχυρο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Η ενημέρωση του Πανεπιστημίου, όπου φοιτούσε, αναφέρει:

“Η αξιότιμη αθλήτριά μας Νιλάι Αϊντογάν πήγε στην επαρχία Μαλάτια με την εθνική ομάδα και βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη γιαγιά της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, το σπίτι όπου διέμενε η Νιλάι, καταστράφηκε”.

Σε ανακοίνωσή της, η τουρκική ομοσπονδία τονίζει:

“Με βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι η διεθνής παίκτρια του Πανεπιστημίου της Τσάνκαγια, μιας εκ των ομάδων της ING Süper Ligi Γυναικών, Νιλάι Αϊντογάν και η γιαγιά της Χατζέρ Αϊντογάν, “έχασαν” τη ζωή τους στην καταστροφή”.

Η Νιλάι Αϊντογάν ήταν ξαδέρφη του Αχμέτ Ντουβερίογλου, μπασκετμπολίστα της Μπούρσασπορ, η οποία προχώρησε με τη σειρά της σε συλλυπητήρια ανάρτηση.

Μήνυμα μέσω social media έστειλε και ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μπάσκετ Χέντο Τούρκογλου.

“Δυστυχώς λάβαμε την είδηση ​​του θανάτου της διεθνούς αθλήτριας Νιλάι Αϊντογάν, η οποία βρέθηκε κάτω από ερείπια στη Μαλάτια μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Ο Θεός να συγχωρέσει την πολύτιμη αθλήτριά μας. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και την κοινότητά μας”, έγραψε.