ΕΟΚ

Με τη μεγάλη αύξηση ομάδες σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες να έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα, η ΕΟΚ εξέδωσε τις προκηρύξεις για τα πρωταθλήματα της περιόδου 2020/21, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται πόσοι ανεβαίνουν κατηγορία και πόσοι υποβιβάζονται. 

Πρόκειται για τις προκηρύξεις που η ΕΟΚ δημοσίευσε στο επίσημο site της και με εξαίρεση την Α2 που έως τις 18:00 δεν είχε ανέβει, μπορείτε να τις βρείτε ΕΔΩ

Α2 ΕΘΝΙΚΗ:

Υποβιβάζονται έξι ομάδες στη Β’ Εθνική. Οι τρεις τελευταίες της βαθμολογίας, έπειτα από κανονική περίοδο και άλλες τρεις από τα playout.

*Η ΕΟΚ δεν έχει ανεβάσει στο site της την προκήρυξη για να είναι γνωστός ο αριθμός ομάδων που θα ανέβουν στην Βasket League. Μέχρι φέτος, ανέβαινε απευθείας ο πρώτος, και ο δεύτερος αναδεικνυόταν μέσω playoffs, στις θέσεις 2-5 της κανονικής περιόδου.

 

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: 

Το πρωτάθλημα διεξάγεται με 54 ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους, δύο στο νότο (από 14 ομάδες) και δύο στο βορρά (από 13 ομάδες ο όμιλος).

Την άνοδο στην Α2 θα πάρουν συνολικά 4 ομάδες, δηλαδή ο πρώτος από κάθε όμιλο.

Στη Γ’ Εθνική υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες από κάθε όμιλο νότου και τρεις ομάδες από κάθε όμιλο του βορρά, δηλαδή στο σύνολο 14.

Οι δεύτεροι κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες κατάταξης ώστε να αναπληρώσουν κενά που μπορεί να δημιουργηθούν για την περίοδο 2021/22 στην Α2.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ:

Η Γ’ Εθνική διεξάγεται με 68 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους, τρεις στο νότο και τρεις στο βορρά. Θα ανέβουν στη Β’ Εθνική, συνολικά έξι ομάδες, δηλαδή ο πρώτος κάθε ομίλου.

Από τον πρώτο και τον τρίτο όμιλο, που έχουν από 12 ομάδες, θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες, ενώ από τους άλλους τέσσερις ομίλους, που έχουν από 11 ομάδες θα υποβιβαστούν από τέσσερις ομάδες. Συνολικά θα υποβιβαστούν 26 ομάδες από τη Γ’ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.