Πριν από τον αποψινό τελικό του Eurocup απέναντι στη Γκραν Κανάρια (3/5, 22:00), ο προπονητής της Τουρκ Τέλεκομ, Ερντέμ Τζαν, τραυματίστηκε στον αυχένα.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του πούλμαν της ομάδας από την Άγκυρα φρέναρε απότομα και ο Τούρκος τεχνικός έπεσε με το κεφάλι πάνω στο τζάμι, ενώ τραυμάτισε τον αυχένα του από το τράνταγμα.

Ο Τζαν είχε σηκωθεί να ζητήσει από τον οδηγό να χαμηλώσει την ένταση του ραδιοφώνου και εκείνος δυσανασχέτησε προκαλώντας-εκούσια όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες-τον τραυματισμό του.

Ο άλλοτε συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε, που αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στο Eurocup, έκανε κανονικά την προπόνηση της ομάδας του φορώντας κολλάρο, αλλά μετά το πέρας της πήγε στο νοσοκομείο πάνω σε φορείο, καθώς πονούσε πολύ. Ο Τζαν έμεινε για να βγάλει μαγνητική και εκτιμάται πως έστω και με πόνους θα είναι στον πάγκο στον τελικό.

“Ο τραυματισμός είναι αρκετά σοβαρός. Δεν θέλουμε να κατηγορήσουμε το Eurocup ή την Γκραν Κανάρια, αλλά ο υπεύθυνος θα το πληρώσει. Ο οδηγός μάς έκανε 40 λεπτά για μια απόσταση 10 λεπτών και αργήσαμε στην προπόνηση.

Μετά ανέβασε την ένταση στο ραδιόφωνο, του ζητήσαμε να τη χαμηλώσει και όταν πήγε ο προπονητής μας να ζητήσει να τη χαμηλώσει, εκείνος πάτησε επίτηδες απότομα το φρένο”, δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της Τουρκ Τέλεκομ Οντέρ Κουλσεμπάς.