Ο τίτλος της τηλεοπτικής εκπομπής που προβαλλόταν από την ΕΡΤ επί δέκα συναπτά έτη (2005-2015) ήταν “Μένουμε Ελλάδα”, αλλά στην προκειμένη περίπτωση “Μένουμε Χανιά”!
Επόμενο προορισμό των Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by choco BIG αποτελεί η Παλαιόχωρα, που παίρνει τη σκυτάλη από την πόλη των Χανίων για να φιλοξενήσει τη 10η και προτελευταία διοργάνωση της εφετινής σεζόν.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας, με διοργανωτές τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και τη Nets Sports Events και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Όπως συνέβη και στους προηγούμενους εννέα σταθμούς της εφετινής σεζόν (Μοίρες, Άγιος Νικόλαος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αγιές Παρασκιές, Σητεία, Οροπέδιο Λασιθίου. Ανώγεια, Χανιά), παρομοίως και το 10ο Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by choco BIG αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό ομάδων και παικτών που είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να ανεβάσουν την ένταση, την οποία ούτως ή άλλως προϋποθέτει, επιτάσσει και απαιτεί το ύφος του αθλήματος.
Το πρόγραμμα και οι διαγωνισμοί
Η αυλαία της δράσης στην Παλαιόχωρα θα ανοίξει στις 17:00 του Σαββάτου και το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει αγώνες στις κατηγορίες κάτω των 9, κάτω των 11, κάτω των 13, κάτω των 15, κάτω των 18 και άνω των 18 ετών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης και τους καθιερωμένους και πάντοτε συναρπαστικούς διαγωνισμούς τρίποντων και ελευθέρων βολών.
Τα Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by Choco BIG αποτελούν μια πολύ ενδιαφέρουσα, ανταγωνιστική, δελεαστική και φαντασμαγορική διοργάνωση, που προσφέρει την ευκαιρία της δωρεάν συμμετοχής σε παίκτες και παίκτριες απ’ όλη τη γκάμα των ηλικιών.
Οι αγώνες των Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by Choco BIG διεξάγονται στα πλέον σύγχρονα και εγκεκριμένα από τη FIBA δάπεδα/γήπεδα, με τις ειδικές για το άθλημα μπάλες, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και με όλους τους κανόνες ασφαλείας για τους αγωνιζόμενους και τους θεατές.
Οι χορηγοί και η ενίσχυση του ΑΣΚΑ
Χρυσοί χορηγοί των Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series είναι η Fresh Snack και το Choco BIG και υποστηρικτές τα Σούπερ Μάρκετ ΦΑΙΣΤΟΣ, η Εταιρεία Ανταλλακτικών ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ και η Εταιρεία Εμφιάλωσης Coca-Cola 3E.
Χορηγός Επικοινωνίας του Τουρνουά είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός up 92.9fm.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σκανάροντας το QR code της αφίσας.
Στην εφετινή σεζόν τα Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by choco BIG υποστηρίζουν το Αθλητικό Σωματείο Κινητικά Αναπήρων (Α.Σ.Κ.Α.) Ηράκλειο στο οποίο διατίθενται τα έσοδα από την προαιρετική αγορά των αγωνιστικών φανελών με το συμβολικό τίμημα των τριών ευρώ.
Μετά την Παλαιόχωρα, επόμενο και τελευταίο σταθμό των Τουρνουά 3×3 Basketball Cretan Series by choco BIG θα αποτελέσει η Νεάπολη Λασιθίου, όπου θα πέσει η αυλαία της εφετινής σεζόν.
Το δημοφιλέστερο αστικό
άθλημα του πλανήτη!
Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους φίλους του μπάσκετ στην Παλαιόχωρα, στο Νομό Χανίων και απανταχού της Κρήτης: για όλους τους φίλους του μπάσκετ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, προϋπηρεσίας στα γήπεδα και αγωνιστικής καριέρας, καθόσον εδώ ακριβώς έγκεινται η ιδιαιτερότητα, η φιλοσοφία και η κινητήρια δύναμη του 3×3 Basketball.
Είναι ένα παιχνίδι για όλους!
Το 3×3 Basketball εξαπλώνεται ραγδαίως και μανιωδώς, έχει ήδη εγγράψει δυο παρουσίες σε διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων (2021, 2024), προσελκύει διαρκώς νέους φίλους και αυτή τη στιγμή θεωρείται ως το πιο αναπτυσσόμενο και δημοφιλές αστικό άθλημα σε όλο τον πλανήτη!