O τραυματισμός του Τζέισον Τέιτουμ από φάουλ του Σαμπόνις επισκίασε τη νίκη των Σέλτικς με 113-95 στο Σακραμέντο, ενώ οι Ιντιάνα Πέισερς επικράτησαν 119-103 των Τίμπερουλβς.

Στο Σακραμέντο οι Σέλτικς ήταν κυρίαρχοι απέναντι στους Κινγκς για την έκτη συνεχόμενη νίκη τους, αλλά ο κορυφαίος τους παίκτης τα ξημερώματα, Τζέισον Τέιτουμ αποχώρησε τραυματίας.

Ο Ντομάντας Σαμπόνις, έσπευσε να τον μαρκάρει σε τρίποντο προς τα τέλη της τρίτης περιόδου, αλλά ο Τέιτουμ προσγειώθηκε με το αριστερό του πόδι σε αυτό του Λιθουανού και υπέστη διάστρεμμα, σφαδάζοντας από τον πόνο.

 

Δείτε πώς τραυματίστηκε ο Τέιτουμ:

 

 

Ο Σαμπόνις χρεώθηκε αντιαθλητικό, ο Τέιτουμ εκτέλεσε και μια βολή κι έφυγε για τον πάγκο από όπου δεν επέστρεψε για το υπόλοιπο του αγώνα.

Μέχρι εκείνο το σημείο ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 26 πόντους με 3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/8 βολές, συν οκτώ ασίστ και επτά ριμπάουντ.

Ο Πέιτον Πρίτσαρντ πέτυχε άλλους 22 πόντους για τους Πρωταθλητές, ενώ ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Για το Σακραμέντο, ο ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Σαμπόνις που ‘χε παίξει μόλις δύο παιχνίδια όλο τον Μάρτιο λόγω τραυματισμού, είχε 16 πόντους και 17 ριμπάουντ.

Στο 52-19 και τη δεύτερη θέση της Ανατολής βρίσκονται οι Σέλτικς, ενώ οι Κινγκς με 35-36 είναι 9οι στη Δύση, έχοντας πίσω τους στο 35-37, Φίνιξ και Ντάλας που νίκησαν τα ξημερώματα.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-30, 51-56, 78-88, 95-113

Τα highlights: 

 

 

 

Στην τέταρτη θέση της Ανατολής για το πλεονέκτημα έδρας στον Α’ γύρο των playoffs παραμένουν οι Ιντιάνα Πέισερς, με 42-29 ρεκόρ, μετά το 119-103 επί των Τίμπεργουλβς.

Απομακρύνθηκαν κι άλλο από τους πέμπτους Μπακς (40-31), μετά την ήττα του Μιλγουόκι στο Φίνιξ και συνεχίζουν ακάθεκτοι με πέντε σερί νίκες και επτά στα οκτώ τελευταία τους παιχνίδια.

Ο Ταϊρίς Χαλιμπέρτον πέτυχε 24 πόντους και έδωσε 11 ασίστ, ενώ ο Άρον Νέσμιθ είχε 17 πόντους από 7/9 σουτ, τα 3/3 τρίποντα.  Ο Όμπι Τόπιν ήλθε από τον πάγκο για να βάλει τη «σφραγίδα» του με 20 πόντους από 6/9 τρίποντα, 1/1 δίποντο.

Η Μινεσότα σούταρε 9/35 τρίποντα – με τα 1/11 να είναι του Έντουαρντς (17π.) – την ώρα που οι Πέισερς είχαν εννέα εύστοχα τρίποντα μόνο στο τρίτο δωδεκάλεπτο!

Πρώτος της σκόρερ, ήταν ο Ναζ Ριντ με 20 πόντους, ενώ ο Ρούντι Γκομπέρ είχε 16 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ.

Στο 41-32 έπεσαν οι όγδοοι στη Δύση Τίμπεργουλβς, που έχασαν έδαφος στην «κούρσα» για την εξάδα που οδηγεί απευθείας σε playoffs, αφού γνώρισαν τρίτη ήττα, στα τέσσερα τελευταία τους παιχνίδια.

Τα δωδεκάλεπτα: 25-23, 54-48, 95-73, 119-103

Τα highlights: