Τσάμη

Η Εθνική Νεανίδων βρίσκεται στους “8” του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Β’ κατ.) και την Παρασκευή (7/7) διεκδικεί μια θέση στην τετράδα απέναντι στην οικοδέσποινα Βουλγαρία.

Μιλώντας στην ΕΟΚ, η Θεώνη Τσάμη αναφέρθηκε στα τρία παιχνίδια των ομίλων, στη συνέχεια της διοργάνωσης και στους Έλληνες που έχουν δώσει το “παρών” στις εξέδρες.

“Ναι, έχουν έρθει κάποιοι γονείς, αλλά υπάρχουν και Έλληνες που βρίσκονται εδώ στη Βουλγαρία, έρχονται στο γήπεδο, έχουν έρθει στο ξενοδοχείο, μας στηρίζουν σε κάθε στιγμή και είναι πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο για εμάς… Οπότε, ναι, έχουμε την δική μας κερκίδα υποθέτω”, δηλώνει σχετικά.

Έπειτα είπε: “Θέλαμε πάρα πολύ να φτάσουμε ως εδώ. Είχαμε λίγο άγχος, γιατί από το συγκεκριμένο παιχνίδι ξέραμε ότι θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα.

Από την άλλη θεωρώ ότι έχουμε αρχίζει να βγάζουμε τον πραγματικό μας εαυτό, ότι μπορούμε να βρούμε τα πατήματά μας σιγά σιγά.

Απέναντι στη Ρουμανία βρεθήκαμε πιο κοντά σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, σε αυτό που είμαστε. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που έχετε δει ως τώρα”.

Η ομοιογένεια έρχεται σιγά-σιγά, σύμφωνα με την Τσάμη: “Ήταν δύσκολο στην αρχή. Βρίσκουμε πλέον η μία την άλλη στο γήπεδο. Δεν είχαμε πολύ χρόνο, δεν είχαμε ομοιογένεια, αλλά κάθε μέρα βρίσκουμε τον εαυτό μας και η μία την άλλη στο γήπεδο και έτσι ανεβαίνουμε όλες ως ομάδα.

Το καλό είναι ότι με πολλά κορίτσια είμαστε μαζί από την U14 και υπάρχουν οι βάσεις, ενώ και τα κορίτσια που ήρθαν φέτος ενσωματώνονται κι αυτά και περνάμε πολύ καλά και ως παρέα πια που είναι σημαντικό”.

Σχετικά με την οικοδέσποινα Βουλγαρία, τόνισε: “Είναι μια καλή ομάδα, αλλά από την άλλη μπορούμε να τη νικήσουμε. Θα κριθεί από την ενέργεια και τη δυναμικότητα που θα βγάλουμε και την ανταγωνιστικότητα που θα δείξουμε στο παρκέ. Στηριζόμαστε στην ενέργεια και στο πάθος στην άμυνα και αυτό είναι που μας βοηθά και στην επίθεση”.

Η Τσάμη θεωρεί ότι η Εθνική δεν έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στους προηγούμενους αγώνες: “Παιχνίδι με το παιχνίδι, παρουσιαζόμαστε καλύτερες, βγάζουμε περισσότερα στοιχεία από αυτά που μπορούμε και έχουμε και στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε πιο ανταγωνιστικές, ενεργειακά πιο έτοιμες και πιστεύω ότι το άγχος θα είναι πλέον με τη Βουλγαρία, ακριβώς επειδή είναι οικοδέσποινα. Όλα θα φανούν στο παιχνίδι”.

Στο τέλος προσέθεσε: “Επειδή βλέπουμε κάποια πράγματα, θα ήθελα να πω πως σίγουρα η εικόνα που παρουσιάσαμε στο πρώτο και στο δεύτερο παιχνίδι δεν ήταν αυτή που θα μπορούσαμε να βγάλουμε. Βελτιωνόμαστε όμως παιχνίδι με το παιχνίδι, γινόμαστε καλύτερες, δείχνουμε περισσότερα πράγματα στο παρκέ και θα γίνουμε ακόμη καλύτερες και πιο ανταγωνιστικές”.