Στη φετινή EuroLeague ο Σάσα Βεζένκοφ, με την απόδοση του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της διοργάνωσης, γι’ αυτό και «φλερτάρει» πολύ «στενά» με τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη!

Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Sport Klub και εκεί μίλησε για όλα!

“Τι είναι πιο σημαντικό για εμένα… Αν μπορώ να εμπνεύσω έστω και ένα παιδί να παίξει μπάσκετ, αυτό θα είναι νίκη. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το μπάσκετ στη Βουλγαρία είναι σε χαμηλό επίπεδο, ο αθλητισμός γενικότερα. Έχουμε κάποιους καλούς αθλητές σε διάσπαρτα μέρη, αλλά δεν είμαστε μία χώρα γνωστή για τα σπορ μας.

Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να αρχίσουν να σκέφτονται πόσο δύσκολο είναι το μπάσκετ, αλλά όχι μόνο αυτό. Και τι πρέπει να κάνουν για να πετύχουν. Είναι σημαντικό για εμένα να δω παιδιά στα γήπεδα, οικογένειας να έρχονται στους αγώνες” δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Και πρόσθεσε: “Δεν με απασχολεί αν θα είναι στη Βουλγαρία ή στην Ελλάδα, το μπάσκετ δεν έχει σύνορα. Ειδικά οι άνθρωποι από τα Βαλκάνια είναι παθιασμένοι με τις ομάδες τους, αλλά μερικές φορές νομίζω ότι υπερβάλλουν, είναι μόνο ένα σπορ, είναι μόνο 10 άνθρωποι που παίζουν μπάσκετ και αγαπούν αυτό που κάνουν. Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι υποστηρίζουν την ομάδα τους και έχουν πάθος με αυτό, αλλά το πιο σημαντικό για εμένα είναι να δω παιδιά και οικογένειες, φιλάθλους και των δύο ομάδων σε ένα γήπεδο.

Για παράδειγμα, να δω ένα ματς Παρτίζαν – Ερυθρός Αστέρας να ολοκληρώνεται με ηρεμία, όπως να συμβεί αυτό και σε άλλες χώρες. Είναι πιο σημαντικό για το προϊόν να λένε όλοι “ουάου, αυτή είναι ατμόσφαιρα” και να μη γίνονται όλα αυτά τα άσχημα πράγματα”.

Για την Εθνική Βουλγαρίας ο Σάσα Βεζένκοβ, είπε: “Ελπίζω να μη χρειαστούμε 10 ή 15 χρόνια για να βρεθούμε ξανά σε ένα Eurobasket”.

Τέλος, για την 1η θέση που κατέλαβε ο Ολυμπιακός: “Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κερδίζει, βοηθάει κάθε παίκτη να παίζει καλά. Πάμε βήμα – βήμα, πρώτα να προκριθούμε στα play-offs, μετά το πλεονέκτημα έδρας και στο τέλος να φτάσουμε στο Final 4”.