Στην απόλυση του Σέρτζιο Σκαριόλο προχώρησε η διοίκηση της Βίρτους Μπολόνια, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που υπήρχαν για κόντρα του ιδιοκτήτη της ομάδας με τον προπονητή!

Ο ιδιοκτήτης της Βίρτους Μπολόνια Μάσιμο Ζανέτι, έκανε πράξη τις σκέψεις του για απομάκρυνση του Σκαριόλο, όπως είχε αποκαλύψει λίγη ώρα νωρίτερα η Republica, καθώς ήταν ενοχλημένος από τις δηλώσεις που έκανε.

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση, αναφέρονται ως ο λόγος της απόφασης του Ζανέτι!

“Η Virtus Pallacanestro Bologna ανακοινώνει την απόλυση του προπονητή Σέρτζιο Σκαριόλο.

Οι δηλώσεις του προπονητή που έγιναν  στον Τύπο στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, οι οποίες ακολουθούν αυτές που έγιναν στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος της σεζόν, στις 27 Ιουνίου 2023, δυστυχώς υπονομεύουν την ηρεμία και τον ενθουσιασμό της ομάδας που ετοιμάζεται για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις  της νέας σεζόν, με στόχο την επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο σύλλογος ανακοινώνει επίσης ότι ο πρώτος βοηθός Andrea Diana απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του”! 

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε πει στις 13/9:

“Να ρωτήσετε τη διοίκηση ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Με τα μέσα που μου έδωσε, θέλει να φτιάξω μια ανταγωνιστική ομάδα”.

Παράλληλα, όταν είχε ρωτηθεί για την αποπομπή του Λούντμπεργκ, ο Ιταλός προπονητής είχε πει:

“Ήταν απόφαση της διοίκησης, δεν ήταν αγωνιστικό θέμα”.

 

Ήδη συζητείται ότι υποψήφιος αντικαταστάτης του Σκαριόλο στη Βίρτους, είναι ο Λούκα Μπάνκι, άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, που οδήγησε φέτος τη Λετονία στην 5η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.