Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν στην Εθνική Βοσνίας.

Μέλη της ομάδας μίλησαν για πρωτόγνωρες συνθήκες, με παίκτες να κοιμούνται σε αυτοκίνητα, καθώς η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας είναι τραγική, γεγονός που επηρεάζει όπως είναι λογικό την προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Προολυμπιακού Τουρνουά.

“Εδώ και 30 χρόνια αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Οι συνθήκες είναι οι ίδιες κάθε χρόνο. Δεν έχουμε βασικά πράγματα, κοιμόμαστε τέσσερις σε ένα δωμάτιο. Οι πολιτικοί πληρώνονται, δεν υπάρχει καθυστέρηση. Δεν έχουμε καν αίθουσα προπονήσεων. Τα παιδιά που θα παίξουν στην εθνική ομάδα στο μέλλον πρέπει να έχουν προϋποθέσεις για να πετύχουν. Είμαστε τσίρκο, αυτά τα παιδιά θα πάνε σε άλλες εθνικές ομάδες” δήλωσε ο Γιουσούφ Νούρκιτς.

Ο Ντζάναν Μούσα από την μεριά του πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει σχέδιο. Είναι αδύνατον να κοιμηθούν στο ίδιο δωμάτιο τέσσερα μέλη της εθνικής ομάδας. Ενώ άλλοι έπαιξαν εννιά ή δέκα παιχνίδια προετοιμασίας, εμείς παίξαμε δύο. Θα κερδίσουμε το τουρνουά, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Δεν πάμε καλά, δεν προετοιμαζόμαστε σωστά”.

Τέλος, ο αρχηγός της ομάδας, Μιράλεμ Χαλίλοβιτς, τα είπε όλα: “Τα οικονομικά προβλήματα είναι πάντα πρόβλημα εδώ. Γιατί δεν υπάρχει σχέδιο με μπουτίκ για οπαδούς και διαφημίσεις για παίκτες αστέρες; Αυτό μας θυμώνει. Πηγαίνουμε στο γήπεδο με ταξί, κοιμόμαστε σε αυτοκίνητα, πάντα υπάρχουν κάποιοι αυτοσχεδιασμοί. Ήρθαμε εδώ γιατί αγαπάμε την εθνική ομάδα”.