Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα “Walla”, Euroleague και FIBA συζητούν για την ένωση του EuroCup με το Basketball Champions League από τη σεζόν 2024-25.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα:

“Στο πλαίσιο των “ειρηνευτικών συνομιλιών” μεταξύ της Euroleague και της FIBA, οι δύο οργανισμοί σκοπεύουν να ενώσουν το EuroCup και το Basketball Champions League από τη σεζόν 2024-25.

Η επέκταση της Euroleague από 18 σε 20 ομάδες μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο.

Η διοίκηση της Euroleague συναντήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Βαρκελώνη για να συζητήσει διάφορα θέματα που αφορούν το μέλλον της. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τις συνεχιζόμενες “ειρηνευτικές συνομιλίες” με τη FIBA, με στόχο τον τερματισμό της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την αποτροπή της αδιάκοπης σύγκρουσης μεταξύ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των συλλόγων και των παραθύρων των εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία, όμως όπως τόνισαν αξιωματούχοι της Euroleague και της FIBA “δεν είναι αδύνατο οι δύο διοργανώσεις να ενωθούν. Αυτό δεν θα συμβεί την επόμενη σεζόν (2023-24), αλλά το σχέδιο είναι να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια, δηλαδή από τη σεζόν 2024-25”.