Να μην σφυρίξουν στα παιχνίδια που έχουν οριστεί στα playoffs ζήτησαν ο Τάσος Κάρδαρης και ο Δημήτρης Ζαχαρής!

Το γεγονός ότι ακόμη το θέμα εξετάζεται αναλυτικά και αφορά την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας σε παιχνίδι στο Κόσοβο ανάμεσα στην Πρίστινα και την Τρέπτσα, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στους δυο Έλληνες διαιτητές της αναμέτρησης που τελικά αντικαταστάθηκαν.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία του Κοσόβου, από τη πρώτη στιγμή συνεργάζονται προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Οι δύο Έλληνες διαιτητές προασπιζόμενοι την ακεραιότητά τους και την καθαρότητα τους παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες αλλά και αποδείξεις για τη διαλεύκανση των καταγγελιών.

Παρότι στη σημερινή (24/4) δήλωση του Προέδρου της Ομοσπονδίας του Κοσόβου, η οποία και πραγματοποιεί την έρευνα, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εμπλοκή των δύο διαιτητών σε κάτι επιλήψιμο οι ίδιοι οι διαιτητές για να προστατέψουν τόσο το όνομα τους όσο και το κύρος της Ελληνικής διαιτησίας και λόγω της ψυχολογικής φόρτισης των τελευταίων ημερών ζήτησαν να αντικατασταθούν από τους προσεχείς αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος που έχουν ορισθεί.

Το αίτημα αυτό έγινε κατανοητό από τη ΚΕΔ και το αποδέχθηκε, αποφασίζοντας την αντικατάσταση του Κάρδαρη από τον δεύτερο αγώνα των playoffs ανάμεσα στον Προμηθέα και τον ΠΑΟΚ και του Ζαχαρή από την αναμέτρηση ΑΕΚ-Περιστέρι στα Άνω Λιόσια.