www.allstarbasket.gr

Η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο συνδιοργάνωσε μαζί με τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων, τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και τον Α.Ο. Πεύκης μία εντυπωσιακή εκδήλωση στην Πεύκη. 

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Λυκόβρυσης, που κατέκλυσαν το Γυμναστήριο παρακολούθησαν έναν ξεχωριστό φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ η ομάδα επίδειξης της ΟΣΕΚΑ “έκλεψε” γι ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις.

Η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, υποδέχτηκε τους μαθητές και τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του Ομίλου και έδωσε μέσα από τον χαιρετισμό της το ιδιαίτερο στίγμα που συμβολίζει η πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας τα εξής:

«Στον Αθλητισμό είμαστε όλοι ισότιμοι. Δεν υπάρχουν διακρίσεις, στερεότυπα και αποκλεισμοί. Όλοι μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές, να διακριθούμε, αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Η κα Πατούλη, απευθυνόμενη στα παιδιά, μίλησε για τις υπέρτατες αξίες του Αθλητισμού, αλλά και τα κίνητρα που μπορεί να δώσει στη ζωή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά:

www.allstarbasket.gr«Το “Ευ αγωνίζεσθαι” είναι το σύνθημα που ένωσε σήμερα τις προσπάθειες του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., αλλά και όλων των συμμετεχόντων. Ο Αθλητισμός δίνει κίνητρα, προσφέρει ερεθίσματα και πάνω απ’ όλα προωθεί υγιή πρότυπα συμπεριφοράς σε όλους μας και κυρίως σε εσάς, τους νέους, συμβάλλοντας στη διάπλαση της προσωπικότητάς σας. Αυτό θέλουμε σήμερα να αποκομίσετε. Να δείτε τις πραγματικές αξίες που πηγάζουν από τον Αθλητισμό και να τις αξιοποιήσετε σε όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Να εμπνευστείτε από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι σήκωσαν την Ελλάδα ψηλά σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Να δείτε το δικό τους παράδειγμα ως κίνητρο για τις δικές σας στοχεύσεις. Έτσι μπορείτε να χτίσετε το αύριο. Μέσα από αληθινές αξίες. Και ο Αθλητισμός είναι αληθινή ΑΞΙΑ ΖΩΗΣ».

Αθλητές της Εθνικής ομάδας τραμπολίνο και του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης, που διακρίθηκαν www.allstarbasket.grπρόσφατα στο 26ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραμπολίνο, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, παρουσίασαν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής γιορτής έγιναν ειδικές βραβεύσεις για την προσφορά αθλητών και σωματείων στο «ευ αγωνίζεσθαι. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. απένειμε τιμητική διάκριση στην πρωταθλήτρια του τραμπολίνο Λίλα Κασάπογλου, στον διεθνή Έλληνα καλαθοσφαιριστή  Θοδωρή Παπαλουκά και στον κορυφαίο Έλληνα προπονητή Γιάννη Ιωαννίδη.

Παράλληλα, τιμητικές διακρίσεις απένειμαν ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Δημ. Κατραμάδος στον αθλητή τραμπολίνου του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης κ. Δημ. Μακρή, η υπεύθυνη Κοινωνικών Σχέσεων και «ευ αγωνίζεσθαι» του Ομίλου κ. Κυριακή ΚανιούΑναστασιάδη στην αθλήτρια του Α.Ο. Αστέρας Πεύκης και χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης κα Αναστασία Παπαδημητρίου και η ταμίας του Ομίλου κα Αναστασία Χρόνη στην προπονήτρια του Αστέρα κα Βαρβάρα Βοϊβόδα.

Επίσης απονομή βραβείου έγινε στον διεθνή καλαθοσφαιριστή Κώστα Τσαρτσαρή, που αντιπροσώπευε τον Σύλλογο των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, από τον Πρόεδρο του Α.Ο. Λυκόβρυσης κ. Κώστα Διαμάντη. Στον Πρόεδρο του Α.Ο. Πεύκης κ. Θοδωρή Μακρυνιώτη, αλλά και στους προπονητές του Συλλόγου, τιμητική διάκριση απένειμε ο Διευθυντής του Λυκείου Λυκόβρυσης και Πρόεδρος της Β/ΘΜΙΑΣ Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης.

www.allstarbasket.grΤέλος, τον Πρόεδρο της ΟΣΕΚΑ κ. Τάκη Καλούδη βράβευσε η υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Λυκόβρυσης κα Παπαδοπούλου Νικολίτσα. Ο κ. Καλούδης παράλληλα πρόσφερε τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Β.Π., μεταφέροντας τις ευχαριστίες όλων των μελών της Ομοσπονδίας.

Το «παρών» στην ξεχωριστή αυτή αθλητική διοργάνωση έδωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Β’ Αθήνας και μέλος της ομάδας μπάσκετ της Βουλής των Ελλήνων κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν μουσικοχορευτικά δρώμενα από τη Σχολή Χορού της κα Φιλιώς Καρατζά “Rose Karra”.

Την παρουσίαση της διοργάνωσης έκανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής.