allstarbasket.gr

Άσχημη εκκίνηση έκανε ο Ολυμπιακός στη Euroleague για την περίοδο 2019/20 καθώς το βράδυ της Παρασκευής (04/10) ηττήθηκε με 82-63 στη Λυών από τη Βιλερμπάν.

Δίχως βοήθεια από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες, δίχως συνοχή, καθώς είναι ακόμα η αρχή της σεζόν κι οι ομάδες έχουν δουλέψει λίγο, ο Ολυμπιακός “παραδόθηκε” στην πιο φρέσκια, πιο ενθουσιώδη Βιλερμπάν, η οποία τόσα χρόνια μετά, βρέθηκε ξανά να παίζει στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση!

To tweet της Βιλερμπάν την ώρα του ύμνου της Euroleague, 3.558 μέρες έπειτα από την τελευταία φορά που ακούστηκε στο Αστρομπάλ!

Κι όμως, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ άρχισε πολύ καλά στον αγώνα. Τελείως αντίθετα από την εξέλιξη και την έκβαση του αγώνα!

Με έμφαση στη ρακέτα, ήταν αποτελεσματική στην επίθεση κυρίως με τον Γιώργο Πρίντεζη και με τη βοήθεια του Κουζμίνσκας, πήρε νωρίς τα ηνία στο σκορ: 13-8, 17-10 (με 8π. του Πρίντεζη) και 19-12.


Η απαιτούμενη στο σύγχρονο μπάσκετ ανάγκη για αλλαγές, όμως, άλλαξε άρδην την εικόνα της ελληνικής ομάδας.

Οι Γάλλοι βρήκαν τρόπο να σταματήσουν την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, μείωσαν και έφεραν τον αγώνα στα ίσια 21-21.

Ο Βασίλης Σπανούλης, πρόλαβε το χρονόμετρο και με το πρώτο του καλάθι έδωσε προβάδισμα 24-21 στον Ολυμπιακό στη λήξη του δεκαλέπτου.

Το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη στη λήξη της Α’ περιόδου:

Το κακό όμως είχε γίνει, γιατί οι Γάλλοι είχαν “πάρει τον αέρα” του Ολυμπιακού και το επιβεβαίωσαν στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Προηγήθηκαν πρώτη φορά με 26-24, έφυγαν στα μισά στο +6 (31-25) με τρίποντο του Πέιν κι έφτασαν στο +7 στη λήξη του ημιχρόνου, 40-33.
Απολογισμός, μόλις 9 πόντοι για τον Ολυμπιακό, που πλην του τριπόντου του Σπανούλη στη λήξη της Α’ περιόδου, είχε 0/7 τρίποντα κι είχε μόλις 6 ασίστ, σε δείγμα του πόσο νωρίς είναι ακόμα για να βρει χημεία η ομάδα.

Κι αυτό φάνηκε έπειτα από την ανάπαυλα, επειδή στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βγάλει αντίδραση.

Δίχως μακρινό σουτ δεν μπορούσε να βρει έστω ένα πάτημα να βρει καλύτερη ψυχολογία, έστω την ελάχιστη αυτοπεποίθηση για να πατήσει καλύτερα στο παρκέ.

Είχε 1/5 από τα 6.75μ. σε αυτή την περίοδο, και όσο ο χρόνος περνούσε τόσο η Βιλερμπάν, με την ώθηση που της έδινε ο παράγοντας έδρα, εδραίωνε πια την υπεροχή της.

Η διαφορά παρέμεινε σταθερή σε όλο το δεκάλεπτο, στα ίδια επίπεδα 10-12 πόντων και μειώθηκε απλά στους εννέα, 56-47.

allstarbasket.gr

Ήταν προφανές ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ προσπάθησε να κρατήσει φρέσκια την “παλιά φρουρά”, λόγω της ομοιογένειας που υπήρχε, για την τελευταία περίοδο.

Όμως η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς, έβγαλε περισσότερη ενέργεια, ανέβασε κι αυτή την ένταση της άμυνάς της και όχι μόνο διατήρησε τη διαφορά, αλλά την έφτασε στα μεγαλύτερα επίπεδά της με ηγέτη τον Τζόρνταν Τέιλορ: 73-57, στο +16 έφτασαν οι Γάλλοι με 4:16 για τη λήξη και στο +19, 82-63 στο φινάλε.

 

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 40-33, 56-47, 82-63

Η στατιστική του αγώνα με ένα κλικ

Διαβάστε ακόμα:

Τα φώτο κλικς από τη Λυών

Ο Τόνι Πάρκερ καλωσόρισε τον Πολ στο Αστρομπάλ

Εκτός 12άδας ο Αντώνης Κόνιαρης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EUROLEAGUE

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ EUROLEAGUE