allstarbasket.gr

Την τρίτη θέση στη Stoiximan Basket League κατέκτησε η ΑΕΚ την Τετάρτη (9/6) καθώς νίκησε στο ΟΑΚΑ τον Προμηθέα Πάτρας με 95-72 κι έκανε το 3-1 στις νίκες.

Ο τελευταίος αγώνας της σειράς μικρών τελικών, έμοιαζε με λύτρωση για δύο ομάδες που άρχισαν απο πολύ νωρίς τη σεζόν, ταλαιπωρήθηκαν από διάφορα προβλήματα και πολλές αλλαγές σε όλη τη διάρκειά της.

Παρά δε, τον ανταγωνιστικό της χαρακτήρα στα τρία πρώτα παιχνίδια, το τέταρτο έμοιαζε με άνιση μάχη, καθώς ο Προμηθέας Πάτρας παρουσιάστηκε με πολλές ελλείψεις.

Λόγω γαστρεντερίτιδας δεν έπαιξε ο Τζιαν Κλαβέλ των 45 πόντων στον 2ο τελικό, ο ιθύνων νους του Προμηθέα, Τζέριαν Γκραντ, ήταν τραυματίας, ενώ νοκ άουτ ήταν κι ο Κουίνσι Φορντ. 

allstarbasket.gr

Ο αγώνας εξελίχθηκε και τελείωσε εν μέσω αποθέωσης για τον Νίκο Ζήση, τον Γιόνας Ματσιούλις, τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Ζήσης δάκρυσε ακούγοντας το όνομά του από την εξέδρα, κι όπως είπε μετά από τον αγώνα, δψεν έχει αποφασίσει ακόμα το μέλον του, θα μιλήσει με τη διοίκηση, αλλά υπάρχει κι ενδεχόμενο να επρόκειτο για τον τελευταίο του αγώνα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ χτύπησε όπως αναμενόταν μέσα στη ρακέτα όπου έχτισε το προβάδισμά της με 24-12 στο δεκάλεπτο και 53-38 στο ημίχρονο.

Άλλωστε από τους 53 πόντους του 20άλεπτου, οι 32 ήταν μέσα από το ζωγραφιστό και 16 από αυτούς, πόντοι δεύτερης ευκαιρίας, ως φυσική συνέπεια της υπεροχής της ΑΕΚ στο ριμπάουντ.

Η ΑΕΚ έφτασε έως το +19, 69-50 με 4:50 για τα 30′ όμως ο Προμηθέας Πάτρας επέστρεψε χάρη σε ένα ψηλό σχήμα και την άμυνα ζώνης.

Μαζί στην πεντάδα, Τζεράι Γκραντ, Δημήτρης Αγραβάνης, Ντάνι Αγκμπελίζ, έκοψαν τη δράση της ΑΕΚ στη ρακέτα και επειδή ήταν κι άστοχη απο μακριά, το δεκάλεπτο τελείωσε 69-59.

allstarbasket.gr

Την υποψία ντέρμπι διέλυσε με τα συνεχόμενα τρίποντά του ο Ντάριλ Μέικον για το 83-65 με την ομάδα του Αγγέλου να φτάνει άνετα πλέον στην τελική επικράτηση με .

Οι λιγοστοί φίλαθλοι, αποθέωσαν στο τέλος τον Νίκο Ζήση ο οποίος αποχώρησε δακρυσμένος στον πάγκο στο τελευταίο λεπτό, αλλά και τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ορισμένοι εξ αυτών είχαν ξεφύγει στο ημίχρονο όπου έβρισαν τον προπονητή του Προμηθέα Πάτρας, Μάκη Γιατρά ενώ πήγαινε στα αποδυτήρια. Ο Γιατράς απάντησε, απειλήθηκε επεισόδιο αλλά οι άνδρες ασφαλείας της ΑΕΚ  απέτρεψαν τα χειρότερα.

Κρίμα, για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, όπου φέτος είδαμε άσχημες συμπεριφορές σε αρκετές περιπτώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 53-38, 69-59, 95-72

Η στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ: 

Η σειρά των μικρών τελικών:

Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ 1-3

Game 1: 2/6 Προμηθέας – ΑΕΚ 77-73

Game 2: 4/6 ΑΕΚ – Προμηθέας 113-101

Game 3: 6/6 Προμηθέας – ΑΕΚ 80-81

Game 4: 9/6 ΑΕΚ – Προμηθέας 95-72

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Stoiximan Basket League: Το πανόραμα των playoffs