www.allstarbasket.gr

Στην καλή άμυνα στους κινητήριους μοχλούς της Βιλερμπάν και τη γενική εικόνα της ομάδας του στη διοργάνωση, στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας έπειτα από το 89-54 με τον οποίο νίκησε ο Ολυμπιακός την Παρασκευή τη γαλλική ομάδα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν έκρυψε πώς θεωρεί ότι η ομάδα του έχει βάλει ήδη γερές βάσεις, ότι έχει δυνατότητες και πώς το 9 στα 9 εντός έδτας είναι δείγμα αυτών.

“Προφανώς όλοι είμαστε ικανοποιημένοι στην ομάδα, γιατί κερδίζουμε όλοι μαζί.

Ήταν μια πολύ σοβαρή εμφάνιση αμυντικά και τα σαράντα λεπτά του αγώνα” είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

“Αν πούμε πως ο πρώτος στόχος μας ήταν να αμυνθούμε πολύ καλά πάνω στους Τζόουνς και Οκόμπο, τα καταφέραμε. Σταματήσαμε τη δημιουργία και τους παίκτες που έχουν την ικανότητα να σουτάρουν και σπρώχνουν την Βιλερμπάν στο να ανεβάζει το σκορ.

Πρέπει να παραδεχτούμε, βέβαια, πως δεν έχει σημασία μόνο τη εμφάνιση πραγματοποιείς εσύ, αλλά και σε τι κατάσταση είναι η αντίπαλη ομάδα.

Μερικές φορές είναι κουρασμένη, άλλες όχι. Εμείς δεν είχαμε ταξίδι σε αυτή τη διπλή εβδομάδα. Είναι μια νίκη που την εκτιμούμε και την θέλαμε πραγματικά. Συνεχίζουμε για το επόμενο ματς της Δευτέρας με τον Άρη”.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο της ομάδας του, είπε:

“Είναι ένα γεγονός, όπως είναι γεγονός πως είχαμε χάσει και τα πρώτα πέντε ματς εκτός και είχε γίνει ολόκληρο θέμα πως ο Ολυμπιακός δεν κερδίζει μακριά από την έδρα του.

Αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν όλα αυτά και από το γεγονός ότι χάσαμε εδώ από τον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως η φυσιολογική σκέψη κάθε ομάδας είναι πως πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι είτε είναι εντός, είτε εκτός έδρας.

Θεωρούμε πως μπορούμε να χτυπήσουμε παντού τα ματς. Το γεγονός ότι έχει επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και μας δίνει ώθηση, μας βοηθά. Όμως, ίσως είναι θέμα προγράμματος ή συγκυριών.

Γενικά δείχνουμε πως έχουμε δυνατότητες ως ομάδα και δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό, σε ένα μεγάλο δείγμα σχεδόν ενός γύρου. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να μείνουμε στο ότι οι έδρες και τα γήπεδα δεν κάνουν επιτυχίες και δεν κερδίζουν τίτλους.

Δεν έχουμε πίεση για τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, έχουμε κάνει 11 νίκες θα κυνηγήσουμε τη 12η/ Η έδρα είναι αυτή που είναι.

Κοιτάμε την ομάδα μας και τι θα κάνουμε στο τέλος, πάντως, έχουμε βάλει βάσεις”.

Ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τι Τζέι Πάρκερ, δήλωσε:

“Δεν έχω πολλά να πω. Ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Η ένταση ήταν απίστευτη από όλους όσοι βρίσκονταν στο παρκέ. Συγχαρητήρια σε όλους”.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακός: Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του από τον Μάρτιο του 2011!

Δείτε το νέο ρεσιτάλ του Ολυμπιακού στο 89-54 επί της Βιλερμπάν (video)

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν: Το φόλοου κάρφωμα του Κώστα Αντετοκούνμπο (video)

EuroLeague 2021/22: Πρόγραμμα – Αποτελέσματα

EuroLeague 2021/22: Βαθμολογία