www.allstarbasket.gr

Η… περσινή Ζαλγκίρις Κάουνας εμφανίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και νίκησε εμφατικά την Αναντολού Εφές με 93-79 το βράδυ της Τετάρτης (17/10) στη 2η αγωνιστική της Euroleague.

Μολονότι την πρώτη αγωνιστική η Ζαλγκίρις προβλημάτισε με την εντός έδρας ήττα της από την Μπασκόνια, κι η Εφές μας έδειξε ότι φέτος θα είναι ανταγωνιστική, συντρίβοντας την Μπάγερν με 90-71 στο Μόναχο, στο Σινάν Ερντέμ της Πόλης είδαμε έργο… από την περυσινή σεζόν.

Έπειτα από το ισόπαλο πρώτο δεκάλεπτο (19-19) η Ζαλγκίρις έβαλε σε εφαρμογή το πλάνο των πιστά εκτελεσμένων συνεργασιών και μέσα σε δέκα λεπτά “κατάπιε” την ομάδα του Εργκίν Αταμάν που ψαχνόταν.

Οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν ένα επιμέρους σκορ 27-13 στη δεύτερη περίοδο, χτυπούσαν με ακρίβεια, κυρίως μέσα από τη ρακέτα κι έχτισαν μια διαφορά που η συνέπειά τους θα διατηρούσε στη συνέχεια.

Ο Λέο Βέστερμαν, ο Μπράντον Ντέιβις, κι ο Παούλιους Γιανκούνας ήταν οι βασικοί πυλώνες της επικράτησης των Λιθουανών, δίχως όμως να υστερήσει κάποιος, κινούμενος μέσα στην ομαδική λειτουργία που είναι προαπαιτούμενο για να παίζει κάποιος στην ομάδα του Σάρας.

www.allstarbasket.gr

Από την άλλη η Εφές έβγαλε τις περσινές της αδυναμίες, ο Λάρκιν μόνο το ρόλο του καθοδηγητή δεν μπορούσε να έχει σε μια ομάδα που παίζει πολύ ελεύθερα, αλλά κι από την άλλη δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Παράλληλα κι ο Μπομπουά δεν έχει ρόλο κι έτσι δύο πολύτιμα επιθετικά εργαλεία έμειναν ανεκμετάλλευτα από την Εφές.

Λίγο με την άμυνα στην τελευταία περίοδο “μάζεψε” κάπως τη διαφορά η τουρκική ομάδα, αλλά δεν αρκούσε.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 32-46, 48-68, 79-93

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 3, Μπομπουά, Μπαλμπάι 8(2), Μπιρσέν, Μότουμ 4, Σανλί, Μόερμαν 14, Πλάις 10, Μίτσιτς 14 (2), Άντερσον 3 (1), Ντάνστον 4, Σιμόν 13 (2).

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 18, Γουόλτερς 9, Γουόλκαπ 7 (1), Σαμπέτσκις, Βέστερμαν 17 (2), Γιανκούνας 11, Μπιρούτις 3 (1), Μιλάκνις 6 (2), Γουάιτ 5 (1), Γκριγκόνις 7 (1), Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 6.