Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Εργκίν Αταμάν, μετά τη νίκη της Αναντολού Εφές επί της Νταρουσάφακα, στο πρώτο ματς των playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος.

Ο τεχνικός της Εφές μίλησε για «ανέτοιμους διαιτητές», απευθύνοντας έκκληση στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να επιληφθεί του θέματος.

“Από χθες παρακολουθώ στενά τα παιχνίδια των playoffs. Με αυτούς τους διαιτητές υπάρχουν κάποια άσχημα σφυρίγματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Για παράδειγμα, σήμερα η Νταρουσάφακα εκτέλεσε 32 ελεύθερες βολές. Επίσης, είδα και άλλα παιχνίδια”, είπε αρχικά ο Εργκίν Αταμάν και πρόσθεσε:
“Απευθύνω κάλεσμα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στα ματς των playoffs, διασφαλίζοντας ότι οι διαιτητές θα είναι περισσότερο έτοιμοι. Την τελευταία δεκαετία έχουμε μόλις έναν διαιτητή στην Ευρωλίγκα, την στιγμή που άλλες χώρες έχουν τρεις και τέσσερις διαιτητές”.

Και ο Τούρκος τεχνικός κατέληξε: «Αυτή την στιγμή το πρωτάθλημα στην Τουρκία είναι το καλύτερο της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται ήδη από τους αγώνες των playoffs. Αλλά, για κάποιον λόγο οι διαιτητές μας δεν πάνε στο επόμενο επίπεδο. Έναν από τους λόγους τους είδαμε και τώρα. Επίσης, είδα και ματς των playoffs της προηγούμενης ημέρας. Για μία ακόμη φορά, απευθύνω έκκληση στην ΚΕΔ να κοιτάξει το θέμα με περισσότερη ευαισθησία».