Η Εθνική μας θα παλέψει για το 2/2 που θα τη φέρει πολύ κοντά στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου του EuroBasket, αφού ακολουθούν οι πιο βατοί αγώνες με Μεγάλη Βρετανία (5/9), Ουκρανία (6/9) και Εσθονία (8/9).
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα στηριχθεί και απόψε στον επιθετικό οίστρο των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ που πέτυχαν από 27 πόντους ο καθένας χθες (2/9), ενώ αναμένεται να κάνει ντεμπούτο φέτος με την Εθνική ο Γιώργος Παπαγιάννης.
Ο Κώστας Αντετοκούνμπο πιθανότατα θα απουσιάσει και από το αποψινό ματς, ενώ οι Κώστας Σλούκας και Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψαν στη δράση κόντρα στην Κροατία.
Η Ιταλία του Τζιανμάρκο Ποτσέκο είχε εύκολο έργο την Παρασκευή (2/9) απέναντι στην Εσθονία (83-62), όμως αγωνίζεται στο τουρνουά χωρίς το μεγάλο αστέρι της, Ντανίλο Γκαλινάρι, που υπέστη ρήξη χιαστού.
Από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας ξεχωρίζει το ντέρμπι του Β’ ομίλου, Λιθουανία-Γαλλία (18:45, ΕΡΤSPORTS).
Σήμερα αγωνίζονται και οι 24 ομάδες της διοργάνωσης, αφού υπάρχει δράση και στους τέσσερις ομίλους.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους παρακάτω 12 αγώνες:
Α’ όμιλος (Τιφλίδα)
14:30 Μαυροβούνιο - Βέλγιο
17:15 Βουλγαρία - Τουρκία
20:00 Γεωργία - Ισπανία (ΕΡΤ3)
Β’ όμιλος (Κολωνία)
15:30 Γερμανία - Βοσνία
18:45 Λιθουανία - Γαλλία (ΕΡΤSPORTS)
21:30 Ουγγαρία - Σλοβενία
Γ’ όμιλος (Μιλάνο)
15:15 Μεγάλη Βρετανία - Κροατία (ΕΡΤ3)
18:00 Εσθονία - Ουκρανία (ΕΡΤ1)
22:00 Ελλάδα - Ιταλία (ΕΡΤ1)
Δ’ όμιλος (Πράγα)
15:00 Φινλανδία - Πολωνία
18:30 Τσεχία - Σερβία
22:00 Ολλανδία - Ισραήλ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελλάδα-Κροατία 89-85: Στα ζόρικα “καθάρισε” ο Γιάννης (pics)
Ελλάδα-Κροατία 89-85: Τα highlights του καθοριστικού Γιάννη Αντετοκούνμπο (vids)
Ελλάδα-Κροατία 89-85: Η ιστορική εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ (vid)
Προπόνηση για την Ελλάδα έκανε η Ιταλία 83-62 την Εσθονία (pics)
EuroBasket 2022: Το πανόραμα της διοργάνωσης