Η αναφορά των διαιτητών στο φύλλο αγώνα κι η κρίση του αθλητικού δικαστή της EuroLeague θα διαμορφώσουν το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων, στον δεύτερο προημιτελικό μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν Βελιγραδίου, το βράδι της Πέμπτης.

Η EuroLeague ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αποφασίσει για την τύχη όσων ενεπλάκησαν στα σοβαρά επεισόδια του αγώνα, που διακόπηκε με 1:40 για το τέλος αφού αποβλήθηκαν 21 παίκτες και κατακυρώθηκε υπέρ της Παρτιζάν με σκορ 95-80.

Όπως αναφέρει το πειθαρχικό δίκαιο της EuroLeague και συγκεκριμένα το άρθρο 28, σοβαρά επεισόδια θεωρούνται, η σωματική επίθεση εις βάρος οποιουδήποτε ατόμου, διαιτητή, παίκτη, φιλάθλου. Η διακοπή του αγώνα ως συνέπεια του επεισοδίου.

Οι πράξεις που προκαλούν χρήση βίας, άμεσα ή έμμεσα.

Πράξεις που προβάλλουν την προσωπικότητα του ατόμου. 

Ανάλογα με τη βαρύτητα που θα προσδώσει ο αθλητικός δικαστής σε όσα συνέβησαν, πάντα με γνώμονα και το φύλλο αγώνα το οποίο έχουν συμπληρώσει οι διαιτητές, οι ποινές αρχίζουν από αποκλεισμό για τρεις αγώνες και άνω και μπορούν να φτάσουν σε πολυετή αποκλεισμό και σε κάποιες περιπτώσεις, σε οριστικό αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της EuroLeague.

Παράλληλα με τις ποινές αποκλεισμού, αναμένεται να επιβληθούν και σημαντικά χρηματικά πρόστιμα.

Με βάση τον κανονισμό τα πρόστιμα αρχίζουν από 30.000 ευρώ και μπορούν να φτάσουν έως τις 280.000 ευρώ.

 

 

Δείτε στο παρακάτω video της ΕΡΤ τα επεισόδια στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν: