Στην απόφαση του να επιστρέψει στη Ρεάλ αναφέρθηκε ο Φακούντο Καμπάτσο, που δεν παρέλειψε να τονίσει τους δεσμούς του με τους Μαδριλένους.

Ο Αργεντινός πλέι μέικερ παραχώρησε συνέντευξη στο “Basquet Plus” δίνοντας απάντηση σε όλα:

Για το αν σταμάτησε να σκέφτεται τη Ρεάλ Μαδρίτης όλα αυτά τα χρόνια: “Στο ΝΒΑ πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος. Αν δεν είσαι, θα το πληρώσεις. Βέβαια, κράτησα μια επαφή με την ομάδα, έβλεπα τα παιχνίδια της. Έχω και το σπίτι μου στην Μαδρίτη, η κόρη μου γεννήθηκε εδώ, άρα πάντα θα υπάρχει μια σύνδεση. Πάντα είχα δεσμούς με την πόλη”.

Για την υπογραφή του στη Ρεάλ, ενώ είχε καλύτερες οικονομικά προτάσεις: “Δεν είμαι ανόητος, αλλά οι αποφάσεις μου δεν βασίζονται ποτέ μόνο στο οικονομικό. Σκέφτομαι και άλλα πράγματα. Τα χρήματα είναι ένας παράγοντας σε μια απόφασή μου, αλλά όχι ο πιο σημαντικός. Έτσι συνέβη και τώρα. Νιώθω σπίτι μου την Μαδρίτη, έχω μεγάλη σύνδεση με τη Ρεάλ εντός και εκτός παρκέ και θεώρησα πως σε αυτό το μέρος έπρεπε να βρεθώ. Είχα κι άλλες προτάσεις, αλλά θεωρώ πως συνολικά υπήρχαν πολλά θετικά στη Ρεάλ. Στο τέλος, δεν είχα καμία αμφιβολία για την απόφασή μου”.

Για τους στόχους της ομάδας: “Όταν μιλάμε για τη Ρεάλ πάντα οι προσδοκίες είναι υψηλές. Θέλουμε να είμαστε μια ομάδα που θα διεκδικήσει και τα θα κερδίσει όλους τους τίτλους. Αυτή είναι η ευθύνη που φέρεις και η πίεση που έχεις όταν αγωνίζεσαι στη Ρεάλ. Η νέα χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Η ομάδα έρχεται από την κατάκτηση της Euroleague και θέτουμε παρόμοιους στόχους και πάλι. Έχω φοβερό κίνητρο και ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Η προσαρμογή μου δεν θα είναι δύσκολη”.