Τον τρόπο αντιμετώπισης και διαχείρισης των παικτών της Εθνικής Εφήβων έδειξε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος, μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Δανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18.

“Ήταν ελκυστικό αυτό που παρουσίασαν τα παιδιά και μπράβο τους για την αντίδραση, ανεξαρτήτως δυναμικότητας αντιπάλου”, τόνισε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά τη σκέψη του: “Το ζητούμενό μας είναι η συνέπεια σε όσα πρεσβεύουμε σε νοοτροπία και αγωνιστική ταυτότητα. Οι μικροί διεθνείς χρειάζονται εμπιστοσύνη, υπομονή, αποδοχή κ αγάπη. Η μεταλλιολογία στη νίκη και ο αφορισμός στην ήττα αδικεί τη συνολική προσπάθεια και των παιδιών και του Προγράμματος συνολικά. Έχουμε ανήφορο μπροστά μας και ξέρουμε που βαδίζουμε”.

Η φάση των ομίλων ολοκληρώθηκε, η Ελλάδα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης στη Σερβία μετά από τρεις αγώνες που είχαν όλοι τους διαφορετική ταυτότητα και εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου: “Η φάση των ομίλων ήταν διδακτική, μας έκανε όλους καλύτερους και το πρόσημο είναι θετικό. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!”.

Ο άσος της Εθνικής Εφήβων Μιχάλης Σπρίντζιος είχε τη δική του συμμετοχή στη νίκη επί της Δανίας αφήνοντας το παρκέ με 13 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 17’.

“Αφού παίξαμε καλά, είμαστε καλά», δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ χαμογελώντας και πρόσθεσε: «Παίξαμε καλύτερα σε σχέση με χθες, αλλά και η δυναμική του αντιπάλου ήταν διαφορετική. Θέλαμε όμως να δείξουμε πως η χθεσινή εικόνα δεν είναι αυτή που μας χαρακτηρίζει”.

Ο Σπρίντζιος στέκεται στο κομμάτι που λειτούργησε καλύτερα και έφερε και την καλύτερη εικόνα: “Το passing game. Το να μοιράζουμε την μπάλα, ο αλτρουισμός που έχουμε ως ομάδα και μας χαρακτηρίζει είναι βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Και με την Ισπανία δείξαμε λες και το ξεχάσαμε”.

Προσθέτει και κάτι ακόμη: “Ναι… Και η άμυνά μας δεν ήταν καλή. Ο στόχος είναι να παίζουμε το παιχνίδι μας. Έχουμε μια αγωνιστική ταυτότητα ως ομάδα και θέλουμε να την δείχνουμε σε κάθε αγώνα. Τώρα περιμένουμε πλέον να δούμε τον αντίπαλό μας και να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι”.

Όπως είπε και ο προπονητής του Βαγγέλης Ζιάγκος, το μυαλό όλων είναι και πίσω στην Ελλάδα και στις περιοχές που ζουν τραγικές στιγμές εξαιτίας των πυρκαγιών. Ο Σπρίντζιος κατανοεί την κατάσταση λίγο περισσότερο, αφού μένει στην ευρύτερη περιοχή της Αναβύσσου: “Το μυαλό μας είναι και στην Ελλάδα. Δεν μένει μόνο στο μπάσκετ. Με τις φωτιές στην Αττική πριν λίγες μέρες νιώσαμε κι εμείς την αγωνία. Η σκέψη μας είναι μαζί με τον κόσμο αυτό που ζει ώρες αγωνίας”.