Ντεμπούτο με νίκη για τον Ηλία Καντζούρη στον Ηρακλή και μάλιστα, επί του Πανιωνίου Su Casa στο “Σοφία Μπεφόν”. Αντίθετα, τέταρτη ήττα στη σειρά για την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ, ο οποίος δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.

Το λόγο πήρε, πρώτα, ο τεχνικός των “κυανόλευκων” ως φιλοξενούμενος:

Νομίζω ότι ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Ηρακλή. Ακούγεται τετριμμένο αυτό που θα πω, αλλά είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα ότι η νίκη ανήκει 100% στους παίκτες, γιατί θεωρώ ότι μέσα σε τρεις προπονήσεις, από την Τετάρτη που αναλάβαμε, δεν μπορείς να αλλάξεις πολλά πράγματα, μόνο την ψυχολογία. Θεωρώ ότι πραγματικά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, στο σημείο που χάσαμε τη διαφορά, στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου.

Κατάφερε να ανακάμψει, να επανακτήσει τα ηνία του αγώνα και θεωρώ ότι με πολύ καλές άμυνες στο τέταρτο δεκάλεπτο, πήραμε μια δίκαιη νίκη, η οποία σίγουρα μας επιτρέπει να βλέπουμε το αύριο με καλύτερο μάτι. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο“.

Για τα σημεία που θεωρεί ότι έκριναν το παιχνίδι, δήλωσε:Νομίζω ότι για όποιον είδε το παιχνίδι, η διαφορά των 16 πόντων δεν αποτυπώνουν την εικόνα του παιχνιδιού. Απλά θεωρώ ότι εκεί που ήταν πραγματικά κρίσιμο το σημείο του αγώνα, υπερτερήσαμε ενεργειακά. Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ σημαντικές οι άμυνες που βγάλαμε σε πολύ κρίσιμες επιθέσεις του Πανιωνίου. Θεωρώ ότι βάλαμε 1-2 σουτ που μας έδωσαν καλύτερη ψυχολογία και από εκεί και πέρα στο τέλος η εξέλιξη ήταν διαφορετική“.

Τον “Ιστορικό” εκπροσώπησε ο assistant coach, Χρήστος Κουτσούμπας:

Για εμάς ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, από την αρχή της εβδομάδας. Η προετοιμασία μας ήταν εστιασμένη στο να καταφέρουμε να πετύχουμε τη νίκη. Όλη την εβδομάδα έγινε μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα, από τους αθλητές και από τους προπονητές, καταρτίσαμε το πλάνο, το οποίο όπως δείχνει και το αποτέλεσμα, σε μεγάλο βαθμό δεν λειτούργησε.

Το άσχημο ήταν ότι στο ξεκίνημα βρεθήκαμε πολύ γρήγορα να χάνουμε. Δημιουργήθηκε μια διαφορά εκεί, δεν ήμασταν τόσο ενεργητικοί όσο έπρεπε. Προσπαθήσαμε με κάποιες αλλαγές να το καταφέρουμε αυτό. Όσο περνούσε ο χρόνος και τα δεκάλεπτα, κάποια στιγμή μπήκαμε στον αγώνα και ισοφαρίσαμε και εκεί ήταν ένα χρονικό διάστημα που ίσως ήταν κλειδί. Να πάρουμε 3-4 πόντους, μια μικρή διαφορά και να χτίσουμε πάνω σε αυτή.

Δυστυχώς πάλι στις αμυντικές μας συνεργασίες δε λειτουργήσαμε όπως θα έπρεπε, δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια και κάποια σουτ από μακριά, ειδικά από τον Ζάρα και τον Ντέιβις και εκεί νομίζω ότι καταλήξαμε να χάσουμε. Συγχαρητήρια στον Ηρακλή“.

Για την ήττα κι αν μπορεί ο Πανιώνιος Su Casa να επιστρέψει στις επιτυχίες:Πρώτα απ’ όλα η ήττα είναι στο πρωτάθλημα, δεν το συζητάμε, βαθμολογικά αν το πάρουμε. Από εκεί και πέρα εξ αρχής όλη τη σεζόν είμαστε συνειδητοποιημένοι για το στόχο της ομάδας, που ήταν και είναι η παραμονή. Το θετικό είναι ότι έχουμε ακόμα αρκετές αγωνιστικές, όπου ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε αυτή την ήττα. Το άλλο θετικό είναι ότι μέσα από τεχνικά λάθη και συνεργασίες που δε λειτούργησαν σωστά, αυτό να είναι ένα έναυσμα για να διορθώσουμε για τα επόμενα παιχνίδια μας“.