allstarbasket.gr

Ο Νίκος Μπουντούρης επανέρχεται με πλήρη προπονητική πρόταση, έπειτα από την παρακίνηση που έκανε μέσω του AllStar Basket για επανεκκίνηση του αθλητισμού και ειδικά του μπάσκετ. 

Άλλοτε διεθνής παίκτης, με δεκαετίες στα γήπεδα και σήμερα προπονητής, υπεύθυνος Ακαδημιών στον Γ.Σ. Βριλήσσια και τον Κρόνο Γέρακα, ο Νίκος Μπουντούρης καταθέτει το πλάνο με το οποίο οι ομάδες μπορούν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους και να προπονούνται τηρώντας τις αποστάσεις.

Για αυτό το λόγο, μάλιστα, δημιούργησε μέσω power points τα σχεδιαγράμματα, τα οποία το AllStar Basket σας παρουσιάζει πιο κάτω, με τη μορφή φωτογραφίας, για να γίνουν εύκολα κατανοητά.

Στη μελέτη του, ο Νίκος Μπουντούρης κάνει πρώτα την εξής εισαγωγική του εξήγηση:

“Αγαπητοί κ.κ.

Σε μια εποχή που όλα είναι ρευστά , σας παραθέτω μια πρόταση μαζί με τους συνεργάτες μου, προσπαθώντας να βοηθήσουμε στην σταδιακή  επανεκκίνηση του αθλήματος. Θέλουμε να προκαλέσουμε την σκέψη και τον προβληματισμό των ειδικών υγείας για το πως μπορούμε  με ασφάλεια να μπούμε στο γήπεδο.

Τα παιδιά, οι γονείς, οι προπονητές και άλλοι παράγοντες έχουν την δίψα να μπουν στο γήπεδο. Οι συνεργάτες μου και εγώ  τονίζουμε πάντα ότι είναι σημαντικό να πειθαρχούμε στην γνώμη των ειδικών, άλλωστε την πειθαρχία διδάσκουμε στους παίκτες μας. Ξέρουμε με σεβασμό να είμαστε μέλη της κοινωνίας και αγωνιζόμαστε ώστε να έχουμε το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία.

Παραθέτουμε ένα υπόδειγμα προπόνησης με αριθμό αθλητών, αποστάσεις και διάφορες ασκήσεις που σύμφωνα με την δική μας αντίληψη μπορεί να εφαρμοστεί με ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Θα χαρούμε αν εξεταστεί η άποψη μας ακόμα και αν απορριφθεί. Δεν μπορούμε όμως και δεν πρέπει να μείνουμε αδρανείς για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Νίκος Μπουντούρης

Η παρουσίαση

allstarbasket.gr

Παρουσιάζω μία προπόνηση 20 -το πολύ- ατόμων σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Ένα γήπεδο μπάσκετ έχει διαστάσεις 28μ Χ 15μ. Αν συνυπολογίσουμε και 1,5 μέτρο σε κάθε πλαϊνή πλευρά και 1 μέτρο από την τελική πλευρά, τότε τα συνολικά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας για 1 προπόνηση είναι: 30μ. Χ 18μ. = 540 τ.μ.

Δηλαδή σε κάθε παιδί αναλογούν 27 τ.μ.

-Ο γιατρός, ο προπονητής και ο έφορος είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των αποστάσεων.

-Οι προπονήσεις θα γίνονται σε ανοιχτό γήπεδο. Κάθε παιδί θα φέρνει μαζί του σε κάθε προπόνηση τη μπάλα του, νερό, σχοινάκι και μπαλάκι του τένις.

-Όταν θα έρχονται στο γήπεδο θα αφήνουν τα πράγματά τους στην εξέδρα στη σειρά και σε απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους. Συμπληρώνουν ο πρώτος την πρώτη θέση και ακολουθούν οι επόμενοι.

-Θα αποχωρούν από το γήπεδο με τον ίδιο τρόπο.

 

Δείτε τα σχεδιαγράμματα για την τήρηση αποστάσεων σε ομαδική προπόνηση:

 

 

 

Γ. Ενδεικτικό πρόγραμμα προπόνησης σταθμών:

  1. Πάσες σε τοίχο
  2. Πέρασμα εμπόδια
  3. Ντρίπλες σε κώνους και τελειώματα σουτ ή lay-up
  4. Ντρίπλες σε κώνους
  5. Άλματα σε εμπόδιο και sprint ως το κέντρο
  6. Στατική ντρίπλα με μπαλάκι τένις
  7. Πέρασμα σκάλας
  8. Σουτ (διάφορα είδη)
  9. Ντρίπλες σε κώνους
  10. Σχοινάκι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.