Νίκος Πλώτας

Η Εθνική Εφήβων ξεκίνησε με νίκη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 (67-56 την Τσεχία) και ο Νίκος Πλώτας ήταν πολύ καλός στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Κανονικά οι παίκτες της Εθνικής Εφήβων θα έπρεπε να μετράνε ήδη δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο βιογραφικό τους. Ας όψεται ο κορονοϊός, το ντεμπούτο του μεταφέρθηκε για το 2022, προσπερνώντας τα Ευρωπαϊκά Παίδων.

Το βάπτισμα του πυρός έγινε σήμερα για τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη κι έγινε με νίκη (67-56) επί της Τσεχίας. Ο Νίκος Πλώτας έκανε τη δική του πρεμιέρα με κάτι παραπάνω από θετικό τρόπο με 15 πόντους και εντυπωσιακές φάσεις.

“Ήταν το πρώτο μου ευρωπαϊκό παιχνίδι κι εμένα και των άλλων παιδιών δηλαδή, αλλά κάναμε αυτό το πρώτο βήμα με νίκη που είναι και το πιο σημαντικό”, τονίζει ο Πλώτας με… παρεμβολές από τον… διπλανό του, Βαγγέλη Ζούγρη, για να προσθέσει: “Το είχαμε πιστέψει το παιχνίδι, θέλαμε πολύ το θετικό αποτελέσματα και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Παίξαμε άμυνα και παρά την αστοχία που είχαμε και τα λάθη, βρήκαμε το ρυθμό μας από την άμυνα”.

Η Τσεχία δεν ήταν και τόσο εύκολος αντίπαλος, ειδικά για μια πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης: “Η αλήθεια είναι πως έχουν ψηλά κορμιά και εμείς προσπαθήσαμε να τους πιέσουμε και να τους δυσκολέψουμε. Κλέψαμε μπάλες και παίξαμε στο ανοιχτό γήπεδο, παίρνοντας έτσι και εύκολους πόντους”.

Η Εθνική Εφήβων, όπως και στα φιλικά έτσι και στα επίσημα, έδειξε πως είναι μια ομάδα που παίζει ο ένας για τον άλλον: “Είναι κάτι που μας το έχει περάσει ο προπονητής μας”, συμφωνεί ο Πλώτας και προσθέτει: “Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε ατομικά. Προφανώς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας από τη στιγμή που αυτήν εκπροσωπούμε εδώ! Πάνω από όλα η ομάδα. Όλοι παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Με αυτή τη νοοτροπία μπαίνουμε κάθε μέρα στο γήπεδο”.

Επόμενος αντίπαλος η Σερβία, που αναμένεται δυσκολότερος σε σχέση με την Τσεχία: “Είδαμε λίγο και σήμερα, το παιχνίδι τους, αφού έπαιζαν πριν από εμάς. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και να μην κάνουμε τόσα λάθη. Επίσης θα πρέπει να βρούμε περισσότερο ρυθμό στα σουτ, ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα”.