Ευχαριστημένος από τις επιδόσεις των παικτών του ήταν ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας Σβέτισλαβ Πέσιτς.

“Ήταν ένα πολύ σημαντικό φιλικό παιχνίδι για μας. Δουλέψαμε στην πρώτη φάση της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τα παιδιά είχαν κίνητρο. Μετά από 10 μέρες με συνεχείς προπονήσεις, οι παίκτες μου ήθελαν ένα δυνατό παιχνίδι και παίξαμε σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα εδώ στην Αθήνα” υποστήριξε στο αρχικό σχόλιο ο έμπειρος τεχνικός.

Και συνέχισε: “Είδαμε ότι και οι δύο ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες να ελέγξουν τα πάντα, είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα. Για μας ήταν σημαντική η τρανζίσιον άμυνα και όταν παίζεις πέντε εναντίον πέντε μπορείς να ελέγξεις καλύτερα ένα ματς. Από την πρώτη μέρα έχουμε δουλέψει σε αυτό το κομμάτι, δεχτήκαμε μόλις έξι πόντους στον αιφνιδιασμό από μια ομάδα που προσπαθεί να τρέξει. Γι’ αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι παίκτες μου προσπάθησαν πολύ και όταν επενδύεις σε κάτι πνευματικά και σωματικά, μπορείς να έχεις κέρδη”.

Και ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, υπογράμμισε: “Κάναμε κάποια λάθη όμως που πρέπει να κοιτάξουμε για να τα περιορίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη οργάνωση και έλεγχο ριμπάουντ, αφού στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε 10 επιθετικά. Στο δεύτερο μάς πήραν τρία επιθετικά ριμπάουντ μόνο. Γενικά δεν κοιτάμε τη νίκη, αλλά εστιάζουμε στο πώς παίξαμε και πώς εμφανίστηκαν κάποιοι παίκτες που είχαν καιρό να αγωνιστούν. Τώρα είναι στιγμή να συνεχίσουμε τη δουλειά και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια”.

Για το αν η απουσία σημαντικών παικτών αποσυμπιέζει την Σερβία και την Ελλάδα, σχολίασε: “Στη Σερβία και την Ελλάδα πάντα υπάρχει πίεση, όποιος και αν είναι στο παρκέ. Όταν έχεις μεγάλους στόχους, πάντα έχεις πίεση. Εμείς δεν σκεφτόμαστε όμως την πίεση, αλλά την ένταση. Στην άμυνα, στην επίθεση, πνευματικά…”.

Για το πώς είδε την ελληνική ομάδα: “Είδα τα παιχνίδια με τη Σλοβενία, έπαιξαν πολύ καλά. Είναι μια δυνατή και δεμένη ομάδα. Πιστεύω πως και η Ελλάδα αλλά και η Σερβία θα είναι έτοιμες για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βλέπεις μια ομάδα που είναι έτοιμη να δώσει τα πάντα, να παίξει σαν ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για την δική μας ομάδα”.

Από την πλευρά του ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, που ήταν από τους πρωταγωνιστές της Σερβίας, τόνισε: “Ήταν μια καλή νίκη για την ψυχολογία μας. Ακόμη δεν είμαστε στην καλύτερη κατάσταση, δουλεύουμε για να βελτιωθούμε και πάντα είναι θετικό να κερδίζεις. Εμείς ως πρώτο στόχο έχουμε μέσα από το Παγκόσμιο να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα έχουμε κάποιες απουσίες σημαντικές, αλλά έχουμε αρκετά παιδιά με ταλέντο και πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μια καλή πορεία”.