Τη συμπεριφορά του Ισπανού οδηγού λεωφορείου της Τουρκ Τέλεκομ κατήγγειλε η Ένωση Προπονητών της EuroLeague μετά το απίστευτο περιστατικό τραυματισμού του προπονητή της τουρκικής ομάδας, Ερντέμ Τζαν, που χτύπησε το κεφάλι του στο παρμπριζ.

Ο τραυματισμός του στον αυχένα, επήλθε όταν ο οδηγός φρέναρε απότομα, έπειτα από τις παρατηρήσεις των μελών της τουρκικής ομάδας και του ίδιου του Τζαν, για τη διαδρομή που ακολούθησε και την επιμονή του στην πολύ δυνατή μουσική, ενώ η Τουρκ Τέλεκομ πήγαινε στην τελευταία της προπόνηση πριν από τον τελικό του EuroCup στα Κανάρια Νησιά! 

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Προπονητών παραθέτει τα γεγογότα κι εκφράζει την εμπιστοσύνη της στην ισπανική τροχαία που διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. 

“Το ΔΣ της Ένωσης Προπονητών της EuroLeague εκφράζει την έκπληξη και το σοκ από την εντελώς αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του οδηγού λεωφορείου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του μέλους μας, Ερντέμ Τζαν, στη διαδρομή για το γήπεδο και την τελευταία προπόνηση πριν από τον τελικό του EuroCup με την Γκραν Κανάρια.

Η πληροφορίες μας, λένε, πώς όχι μόνο ο οδηγός του λεωφορείου επέλεξε πολύ μεγαλύτερη διαδρομή, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο για την προετοιμασία πριν από το σπουδαιότερο παιχνίδι της σεζόν, αλλά όταν ο κόουτς Τζαν του ζήτησε επανειλημμένα να να χαμηλώσει την υψηλή ένταση της μουσικής και κατόπιν, προσπάθησε να το κάνει μόνος του, ο οδηγός πάτησε σκοπίμως τα φρένα και ο κόουτς Τζαν τραυματίστηκε χτυπώντας το κεφάλι του στο παρμπζριζ. Από τη σύγκρουση, το τζάμι του παρμπριζ έσπασε.

Εμπιστευόμαστε την τροχαία της Ισπανίας, ώστε να φτάσουν έως την πλήρη διαλεύκανση του λυπηρού περιστατικού, αφού οι αποφάσεις ελήφθησαν από τον οδηγό λεωφορείου, που οφείλει ΠΑΝΤΑ να είναι συγκεντρωμένος για την ασφάλεια όλων των επιβατών.

Ελπίζουμε πώς ανάλογα γεγονότα, να μη συμβούν ξανά στο μπάσκετ και γενικότερα, στην αθλητική κοινότητα”.