Έβγαλε είδηση ο πρόεδρος της Σλοβένικης Ομοσπονδίας Ματέι Έργιαβετς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και αναφέρθηκε στο θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή.

Εκεί, αποκάλυψε πως πριν καταλήξουν στον Αλεξάντερ Σέκουλιτς εξετάστηκαν οι περιπτώσεις του Δημήτρη Ιτούδη και του Τσάβι Πασκουάλ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, εξηγώντας πως υπάρχει ο στόχος να βρεθεί στο τεχνικό τιμ της ομάδας για το προσεχές Μουντομπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ματέι Έργιαβετς:

Για τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ: “Ναι οι υποψίες είναι σωστές, όμως έχουν μεταδοθεί λάθος στο κοινό. Όλοι πίστεψαν ότι πρέπει να γίνει προπονητής. Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί χρειαζόμαστε έναν προπονητή που να μπορεί να κοουτσάρει και στα προκριματικά για επόμενο EuroBasket, στα παιχνίδια που θα γίνουν τον Νοέμβριο και το Φεβρουάριο. Ένας προπονητής του NBA δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Θέλουμε μαζί μας τον Ιγκόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, για να πάμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Αν μπορούσαμε να βρούμε μια ικανοποιητική για όλες τις πλευρές λύσεις, θα θέλαμε σίγουρα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας”.

Για το γεγονός πως ο Σέκουλιτς έμεινε στη θέση του προπονητή παρά την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ: “Δεν τέθηκε καν θέμα. Πριν από τρία χρόνια είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάμε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 αν προκριθούμε. Πριν τον Σέκουλιτς είχαμε συζητήσεις με τον Ιτούδη και με τον Πασκουάλ και ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Είχαμε πει να υπογράψουμε ξένο προπονητή, αλλά τελικά προσλάβαμε τον Σέκουλιτς, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός τότε, τώρα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Συζητήσαμε τι δεν λειτούργησε στο EuroBasket και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη”.