Στην εκπληκτική πορεία του Περιστερίου μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης αναφέρθηκε ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Σπανούλης, μετά το τέλος του τρίτου μικρού τελικού των playoffs της Basket League με τον ΠΑΟΚ.

“Σήμερα είναι μέρα χαράς για το Περιστέρι. Επετεύχθη ο στόχος μας. Περίμενα ότι θα κάναμε καλή ομάδα, αλλά όχι τόσο γρήγορα. Η ομάδα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ όλη τη σεζόν. Ήμασταν πάρα πολύ σταθερή ομάδα και σπάνια κάναμε δεύτερη ήττα. Δουλέψαμε πολύ καλά όλο το χρόνο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που ήθελα. Δεν ήταν εύκολο από τη μία μέρα στην άλλη. Κάναμε και προσθήκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε το δικό μας πρωταθλητισμό και φτάσαμε και ξεπεράσαμε τα όρια μας. Υπήρξαν και εντάσεις και διαπληκτισμοί μέσα στη σεζόν αλλα αυτό συμβαίνει στις οικογένειες. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι να δω την ομάδα να έχει δεθεί. Ήταν κάτι το φανταστικό” δήλωσε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Και συνέχισε: “Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου. Είμαι τελειομανής και το ξέρουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω που ήταν μαζί μου. Ευχαριστώ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε και κάναμε ότι είπαμε το καλοκαίρι. Ήταν πάντα εκεί να μας στηρίξει. Ευχαριστώ τον κόσμο που προς το τέλος ήρθε και ήταν αρκετός και αυτό ήταν παράσημο όλης της ομάδας. Ευχαριστώ την οικογένεια μου που είναι δίπλα μου. Δεν άντεχα μακριά από το μπάσκετ”.

Για το στοιχείο που ξεπέρασε τις προσδοκίες του, είπε: “Αυτό που ξεπέρασε τα όριά μας ήταν πως παιδιά από 10 διαφορετικούς προπονητές ενώθηκαν έβαλαν τους εαυτούς τους κάτω από την ομάδα. Είχαμε ρεπό και ήταν ακόμα και τότε στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος το πέρασα στα παιδιά και το ευχαριστιόντουσαν. Έβαλαν τον εαυτό τους κάτω από την ομάδα και κατάλαβαν ότι το πιο σημαντικό είναι να θυσιάζονται για την ομάδα”.

Για το γεγονός πως το Περιστέρι δεν είχε σκαμπανεβάσματα, παρατήρησε: “Είναι πολύ δύσκολο να μην συμβαίνει. Να μην υπάρχουν ντεφορμαρίσματα και στιγμές δύσκολες. Πρέπει να δουλεύεις και στις νίκες και στις ήττες. Όλοι θέλουν να αποδείξουν κάτι εναντίον σου. Όλη η δουλειά που ρίχναμε κάθε μέρα, ο τρόπος προσέγγισης στο κάθε παιχνίδι οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα”.

Για την προσωπική του επιτυχία: “Για μένα ήταν μια επιτυχία. Τα κίνητρα τα βάζω μόνος στη ζωή μου. Πάντα έτσι ζω και βρίσκω τον τρόπο να βρίσκω κίνητρα. Πολλούς μπορεί να τους πιέζει εμένα με κάνει καλύτερο. Το Περιστέρι είναι μια πόλη με μια ιστορική ομάδα και αυτή η ομάδα ανήκει στην πόλη. Παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε ήταν να κάνουμε περήφανη την πόλη και να την αγαπήσουν ξανά”.

Για το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Eurocup, τόνισε: “Είμαστε σε συζητήσεις με το Eurocup, δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Το να πιστέψει το Περιστέρι ότι μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό μετά από τέτοια χρόνια θα καταστρέψει την ομάδα. Αυτή η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με στόχο την καθιέρωση να κάνει καλό πορεία στην Ευρώπη να την αγαπήσει ο κόσμος και να μην κάνουμε σχέδια. Στην Ευρώπη θα πάμε σαν αουτσάιντερ, αλλά θα έχουμε πολύ δυνατή ομάδα με γερές βάσεις”.

Τέλος, για την πρώτη του σεζόν σαν προπονητής, σχολίασε: “Για μένα το να παίζω ήταν πολύ πιο δύσκολο από το να προπονώ. Έβαζα τα δικά μου όρια πολύ ψηλά για να κάνω αυτό που θέλω. Το απόλαυσα, ήξερα τι μπορούσα να κάνω. Όλη μου τη ζωή πάντα σκεφτόμουν σαν προπονητή μέσα στο γήπεδο. Πάντα είχα μια φυσιογνωμία που σκεφτόμουν τον δίπλα μου. Ήταν ομαλή η μετάβαση σαν προπονητής. Το απόλαυσα”.