Τα εύσημα στους παίκτες του για τη νίκη επί του Προμηθέα απένειμε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Φώτης Τακιανός.

“Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία. Στο παιχνίδι, είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στα πλέι οφ, μια διαδικασία δύσκολη και επίπονη. Ξέραμε τη δυναμική και την ποιότητα του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούσαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλά επίπεδα ενέργειας και περιορίσαμε τα ατού του Προμηθέα. Στο τρίτο δεκάλεπτο χωρίς συγκεκριμένο λόγο είχαμε έλλειμμα στη συγκέντρωσή μας, όπως και στο τέλος όπου κάναμε αδικαιολόγητα λάθη” υποστήριξε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του «δικεφάλου».

Και συνέχισε: “Δημιουργήσαμε μια διαφορά, όμως είχαμε να διαχειριστούμε προβλήματα με φάουλ και κούραση. Βγήκαμε από τον ρυθμό μας και στο τελευταίο τρίλεπτο δεν ανταποκριθήκαμε στην πίεση του Προμηθέα. Κάναμε παιδαριώδη λάθη. Πρέπει να κρατάμε για 40’ τη συγκέντρωσή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες, ήταν ακόμα μία μεγάλη νίκη που πρέπει να ξεχαστεί μόλις φύγουμε από το γήπεδο. Ο Σαλούστρος ήταν βασικός άξονας της επιθετικής μας τακτικής. Ήταν αυτός με τον οποίο θα χτυπούσαμε τον Προμηθέα. Τα λάθη έγιναν και από την ικανότητα των αντιπάλων που είναι έμπειροι. Γίναμε ευάλωτοι, υπάρχει απειρία στην ομάδα μας, ειδικά στο τέλος του παιχνιδιού. Η ομάδα μας είναι σε στάδιο εξέλιξης, κερδίσαμε και την εμπειρία σε ειδικές καταστάσεις. Άσχετα με τα λάθη που έγιναν, πρέπει να αναφέρουμε την κατάθεση ψυχής και ότι τελειώνουμε το παιχνίδι από την άμυνα”.

Και ο Φώτης Τακιανός, κατέληξε: “Η ομάδα είναι σε αγωνιστική απραξία 15 μέρες. Αυτό μέτρησε π.χ στον Χαντς. Το κέρδος είναι ότι κατάλαβαν όλοι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους. Σαλούστρος και Μαργαρίτης έδειξαν χαρακτήρα. Προσπάθησαν για όλα τα παιδιά, έδωσαν και την ψυχή τους. Πρέπει να κάνουν όλοι ένα βήμα μπροστά, να είναι πιο αποτελεσματικοί.

Δε θέλουμε να επιστρέψουμε σπίτι μας με τον Προμηθέα, που έχει τώρα την πίεση. Ο Προμηθέας έχει συλλέξει εμπειρίες και καταστάσεις, που βίωσε φέτος στο Eurocup”.