UNICEF Trophy 1

Η κλήρωση του UNICEF Trophy έβγαλε δυνατά ζευγάρια στους ημιτελικούς της διοργάνωσης (Ηρακλής-Πανιώνιος και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Παπάγου).

Ένα ζευγάρι με ιστορία όπως αυτό ανάμεσα στον Ηρακλή ΚΑΕ 2022 και τον Πανιώνιο, την μοναδική ομάδα από τη Β’ Εθνική Ανδρών που έφτασε ως το Final Four και ένα ζευγάρι από την Elite League Ερρίκος Ντυνάν με την πρόκριση στον τελικό να διεκδικούν οι ΑΣ Παπάγου και ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ.

Δείτε τι δήλωσαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων:

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για τη συνεργασία με τη UNICEF και στους συναδέλφους προπονητές για την πορεία των ομάδων τους. Κι εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Θέλω να καλέσω την ομοσπονδία για το μέλλον να κοιτάξει να μην υποβαθμίζεται ο θεσμός από ομάδες και να δηλώνουν από την αρχή ποιος θέλει να αγωνιστεί ή όχι. Γιατί τα έξοδα είναι για όλους. Εμείς πιστέψαμε, αποκλείσαμε ομάδες από μεγαλύτερη κατηγορία και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία σε όλους».

Δημήτρης Βεργίνης (αρχηγός Πανιωνίου): «Είναι μεγάλη επιτυχία για τον Πανιώνιο να βρίσκεται σε αυτό το Final 4. Αυτό το Final 4 δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες. Εύχομαι να γίνουν όμορφοι αγώνες και εμείς θα προετοιμαστούμε για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα, όπως τον Ηρακλή, σε ένα ντέρμπι από τα παλιά. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Γιάννης Ντάγιος (προπονητής Ηρακλή): «Πολλά συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για οτιδήποτε γίνεται για τα παιδιά. Είναι το μέλλον και είναι σημαντικό ότι μέσω της UNICEF θα δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να δουν ένα τέτοιο τουρνουά. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται για να εκπροσωπήσουμε το σήμα του Ηρακλή με τον καλύτερο τρόπο».

Δημήτρης Χαριτόπουλος (αρχηγός Ηρακλή): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για αυτή τη συνεργασία και του θεσμού που αλλάζει από φέτος. Τα παιδιά θα μας δουν σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Εμείς σαν Ηρακλής δεσμευόμαστε ότι η παρουσία μας θα είναι σοβαρή, σε ένα παιχνίδι που θα έχει νικητή και ηττημένο. Θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο, όλες οι ομάδες το θέλουν. Εμείς έχουμε υψηλούς στόχους για φέτος και ένας από αυτούς είναι το τρόπαιο αυτό».

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την αναβάθμιση που έχει κάνει στο Κύπελλο αλλά και στην Elite League. Θα ήθελα να προσυπογράψω τα λόγια του κ. Ταυρόπουλου πως είναι άδικο ότι υποτιμήθηκε από κάποιες ομάδες ο θεσμός του Κυπέλλου. Όσες ομάδες δεν συμμετείχαν στον θεσμό βλέποντας και το δέλεαρ και το UNICEF Trophy και τη συμμετοχή στο Final 8 θα το έχουν μετανιώσει. Δεν θα πρέπει να βλέπουν αυτά τα ματς σαν φιλικά, είναι σημαντικό να κρατάμε τους θεσμούς. Πέρσι δικαίως η ομάδα του Παπάγου μάς κέρδισε και στα δύο παιχνίδια. Φέτος θα το ευχαριστηθούμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πιο μεγάλη σημασία έχει ο θεσμός παρά το αποτέλεσμα. Ελπίζω σαν ΦΕΑ να εκπροσωπήσουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται».

Αλέξανδρος Στεργιάκης (αρχηγός ΦΕΑ): «Είναι τιμή για τον σύλλογό μας να βρισκόμαστε εδώ. Το είδαμε σαν μια ευκαιρία, γνωρίζαμε ότι οι αντίπαλοι θα είναι πάρα πολύ ισχυροί αλλά μας έδωσε κίνητρο. Ήταν ένα όνειρο για μας ξεκινώντας από τη Β’ ΕΣΚΑ πριν 5-6 χρόνια να είμαστε εδώ, δίπλα σε τόσο ιστορικές ομάδες. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σίγουρα ήρθαμε για να πρωταγωνιστήσουμε και γιατί όχι να προχωρήσουμε στον τελικό».

Μιχάλης Κουρής (προπονητής Παπάγου): «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για όσα έχει κάνει για το μπάσκετ. Όλα αυτά βοηθάνε το μπάσκετ. Ο Παπάγου είναι ιστορικός σύλλογος, αλλά δεν έχουμε τους παίκτες που έχει ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα θα το θυμούνται για πάντα αυτό το Final 4. Ο νικητής θα παίξει με ομάδα της Basket League και θα είναι πολύ όμορφο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια. Εμείς θα διεκδικήσουμε να φτάσουμε τουλάχιστον ως τον τελικό».

Νίκος Καρούζος (αρχηγός Παπάγου): «Χάρη σε αυτό το νέο σύστημα διεξαγωγής έχουμε δικαίωμα να ονειρευόμαστε πως θα παίξουμε με την ελίτ του ελληνικού μπάσκετ. Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή παράδοση που έχουμε απέναντι στη ΦΕΑ. Θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη. Εύχομαι να γίνουν ωραίοι αγώνες και να έχουν υγεία όλες οι ομάδες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF Trophy: Ηρακλής-Πανιώνιος και ΦΕΑ-Παπάγου οι ημιτελικοί (pics)

Το πανόραμα του Κυπέλλου Ανδρών 2022-23 (UNICEF Trophy)