Βεζένκοφ

Να τελειώσει ο Ολυμπιακός τη σεζόν του στη EuroLeague, όπως το έχει ονειρευτεί, θέλει ο Σάσα Βεζένκοφ

Σε συνέντευξή του στο Action 24 στη Media day του Ολυμπιακού, για το Final-4 της EuroLeague, τη Δευτέρα, ο MVP του Ολυμπιακού και πιθανότατα… και της EuroLeague, μίλησε για το στόχο της ομάδας στο Κάουνας κι έκανε τον απολογισμό του ταξιδιού μέχρι τη Λιθουανία:

“Οι οκτώ μήνες είναι πάρα πολύ όμορφοι. Ένα όμορφο ταξίδι…

Τελειώσαμε πρώτοι πετύχαμε το στόχο που ήταν τα playoffs. Μετά περάσαμε μια πολύ δύσκολη σειρά με τη Φενέρ. Πετύχαμε και τον δεύτερο στόχο που ήταν το Final-4, οπότε είμαστε δύο παιχνίδια μακριά.

Στην ουσία, ένα παιχνίδι μακριά, διότι το πρώτο είναι αυτό που μας νοιάζει μόνο, οπότε, είμαστε έτοιμοι πνευματικά, σωματικά, να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε”.

Για τη διαδρομή μέχρι το Final-4, ο Βεζένκοφ είπε:

“Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, είχαμε μετά, κάποιες μικρές κάμψεις στην απόδοσή μας, αλλά εντάξει. Δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει “στα κόκκινα” όλη τη σεζόν.

Γενικά κάναμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Το έχουν πει, άλλοι προπονητές, οι φίλαθλοι, όλοι, οπότε είμαστε τώρα στην ώρα της κρίσης, έτσι ώστε να καταφέρουμε να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν, όπως την ονειρευτήκαμε.

Έφτασε η ώρα. Το ξέρουμε, κάποια παιδιά έχουν τεράστια εμπειρία σε αυτά τα event, κάποιοι, πιο λίγη, κάποιοι καθόλου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι πάμε εκεί προετοιμασμένοι. Έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και να δούμε τι θα γίνει”.

Για τις προσωπικές του διακρίσεις κι επιδόσεις στη σεζόν είπε:

“Σίγουρα είναι τιμητικά, σίγουρα μου αρέσει που βοηθάω την ομάδα και υπάρχει αντίκτυπος, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι πρώτη. Η ομάδα πετυχαίνει τους στόχους της.

Διότι εάν η ομάδα είναι ψηλά, κανένας δεν νοιάζεται τι γίνεται, πώς παίζει.

Εχουμε τον ίδιο κορμό τόσα χρόνια, χτίζουμε στις σχέσεις, στις βάσεις, βάζει κι ο προπονητής κάποιες πινελιές. Όλοι μαζί ενωμένοι, παλεύουμε στο 100% για να πετύχουμε όλα αυτά που θέλουμε”.

Για τη συμπαράσταση των φιλάθλων του Ολυμπιακού, φέτος, αλλά και στο Κάουνας, ο Βεζένκοφ είπε:

“Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί καταλαβαίνουμε ότι το ταξίδι στο Κάουνας, είναι δύσκολο, δεν είναι απλό. Ξέρουμε ότι είναι και ημέρες εκλογών, περίεργη κατάσταση.

Τους ευχαριστούμε που θα είναι εκεί, τους ευχαριστούμε που έχουν γεμίσει το ΣΕΦ, σε όλα τα παιχνίδια, ακόμα και στις ήττες ήταν εκεί. Οπότε όλοι μαζί, πάμε να κάνουμε το όνειρό μας, πραγματικότητα.

Όλοι είμαστε επαγγελματίες, όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.  Σίγουρα υπάρχει άγχος, αλλά αυτό είναι δημιουργικό. Είμαστε πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι από πέρυσι.

Δεν με βαραίνει, είναι ένα παιχνίδι μόνο, 40 λεπτά, για αυτό είναι μοναδικό για αυτό και εξιτάρει τον κόσμο, οπότε είναι τελείως κάτι καινούργιο”.

Στην ερώτηση για το τι θυμάται από αυτή τη διαδρομή, προσωπικό ή συλλογικό επίτευγμα, είπε:

“Δεν μπορώ να πώ μια καλύτερη στιγμή που μου ‘χει μείνει στο μυαλό.

Θυμάμαι πολλά παιχνίδια, που έπαιξε η ομάδα. Θυμάμαι το τρίποντο του Κώστα στο 1-1.

Ήταν το πιο κομβικό σημείο μας που έκανε να είμαστε ένα βήμα στο Final-4. Ήταν ένα τρελό σουτ”.

Για τη Μονακό τέλος, αντίπαλο του Ολυμπιακού στον ημιτελικό ο Βεζένκοφ είπε:

“Τη σεβόμαστε πολύ αλλά δεν φοβόμαστε οτιδήποτε. Είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ αθλητική, αλλά κι εμείς θα δώσουμε το 100% μας”.

Δείτε τη συνέντευξή του στο Action 24, στο παρακάτω video: