www.allstarbasket.gr

Τον τίτλο του EuroCup και μια θέση στη EuroLeague της περιόδου 2022/23 διεκδικούν απόψε (11/5, 21:30) στην Ιταλία η Βίρτους Μπολόνια με την Μπούρσασπορ στον τελικό της διοργάνωσης.

Η αυλαία της σεζόν 2021/22 στο EuroCup πέφτει με την ανάδειξη του νέου τροπαιούχου, στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια, απέναντι στην ομάδα-έκπληξη των playoffs, Μπούρσασπορ.

Η ομάδα, του προπονητή της χρονιάς φέτος, Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς, απέκλεισε στους μονούς, νοκ άουτ αγώνες των playoffs, κατά σειρά, Παρτιζάν Βελιγραδίου, Τσεντεβίτα/Ολίμπια και την Ανδόρα, όλες εκτός έδρας!

Ήταν 7η στον 2ο όμιλο της κανονικής περιόδου με 8-10, όπου μάλιστα αντιμετώπισε δύο φορές τη σημερινή της αντίπαλο, Βίρτους Μπολόνια.

www.allstarbasket.grΣτις 20 Οκτωβρίου, στην Προύσα, οι Ιταλοί νίκησαν με 101-83 και στις 20 Μαρτίου στην Μπολόνια, η Βίρτους ζευγάρωσε τις νίκες της, πολύ πιο δύσκολα, με 98-94. 

Μόνο η Βαλένθια το 2014 και η Μάλαγα του Νεμάνια Νέντοβιτς το 2017, πήραν τίτλο έχοντας μειονέκτημα έδρας μετά την κανονική περίοδο, αλλά σε best οf 3 σειρές κι όχι σε μονούς, νοκ άουτ, όπως διεξήχθη φέτος το EuroCup.

Η Μπολόνια του Σέρτζιο Σκαριόλο, που ενισχύθηκε με τους Τόρνικε Σενγκέλια, Ντάνιελ Χάκετ, όταν έφυγαν από τη Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είναι προφανώς το φαβορί.

Έχει στις τάξεις της τον MVP της φετινής σεζόν, Γάλλο σέντερ, Μαμ Τζαϊτέ, ο οποίος φέτος είναι πρώτος σκόρερ της (12,8), πρώτος σε αξιολόγηση (18,1), πρώτος ριμπάουντερ (7,5), πρώτος στα blocks (0,7) και κορυφαίος σε ευστοχία (71,1%).

www.allstarbasket.grΟ Μίλος Τεόντοσιτς είναι πρώτος πασέρ (8,2) ο Κάιλ Γουίμς κάνει 1,4 κλεψίματα ανά αγώνα, ενώ ο Αμάρ Αλιμπέγκοβιτς έχει το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα με 40% κι ο Μάρκο Μπελινέλι στις βολές, με 93,5%.

Από την Μπούρσασπορ, πρώτος σε αξιολόγηση (15,3) και πόντους (14,5) είναι ο Άντριου Άντριους.

Ο Κεβάριους Χέις είναι πρώτος ριμπάουντερ (6,9) και πρώτος σε κλεψίματα (1,5) και blocks (1,1), ενώ ο Ντέρεκ Νίνταμ έχει 5 ασίστ ανά αγώνα κι είναι ο πιο εύστοχος της ομάδας του σε τρίποντα (49,1%) και βολές (87,5%).

www.allstarbasket.gr

Σε αντίθεση με την περυσινή σεζόν όπου και οι δύο φιναλίστ προκρίθηκαν στη Euroleague, φέτος το “εισιτήριο” παίρνει μόνο ο νικητής του τελικού του EuroCup, καθώς η Μονακό, περυσινή κάτοχος, με τη συμμετοχή της στα playoffs της EuroLeague, εξασφάλισε την παρουσία της και στην επόμενη σεζόν.

Ο αγώνας μεταδίδεται από το Novasports 4.

Διαιτητές είναι οι Σάσα Πουκλ, Αν Πάντερ, Εμίλιο Πέρεθ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Οι τελικοί και οι νικητές του EuroCup

EuroCup: Με Τεόντοσιτς, Τζαϊτέ και Νίνταμ η κορυφαία πεντάδα της σεζόν (vids)

Καλίφα Ντιόπ (Γκραν Κανάρια): Το ανερχόμενο αστέρι του EuroCup (vid)

EuroCup: Δείτε πώς η Μπούρσασπορ νίκησε 85-68 στην Ανδόρα και πέρασε στον τελικό (video)!

EuroCup: Στον τελικό η Βίρτους, 83-73 τη Βαλένθια στην Ισπανία (vid)

EuroCup 2021/22: Το πανόραμα της σεζόν