Ακούν-Παρσέλ Νίμπουρκ-Γαλατάσαραϊ
Ο Ακούν-Παρσέλ

Η… αδιάφορη και πρωτοπόρος Γαλατάσαραϊ νίκησε τη Νίμπουρκ στην Τσεχία με 92-86 και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο play in του Basketball Champions League!

Μπορεί το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ιγκοκέα να μετατέθηκε για την επόμενη Τετάρτη (29/12, 19:30), λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον κορονοϊό στον “Δικέφαλο”, αλλά η αποψινή βραδιά ήταν ευχάριστη για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

Η Γαλατάσαραϊ που είχε ήδη προκριθεί ως 1η στον όμιλο νίκησε τη Νίμπουρκ στην Πράγα με κορυφαίο τον Ακούν-Παρσέλ (20π., 7ρ., φωτό), έτσι ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε και μαθηματικά στα Play-in του ΒCL, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με την Ιγκοκέα την επόμενη Τετάρτη.

Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται ως 2ος εάν νικήσει την Ιγκοκέα και σε αυτή την περίπτωση, θα αντιμετωπίσει στα Play-in την Οστάνδη από το Βέλγιο, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, στην προσπάθεια αναζήτησης 2 νικών για τη συμμετοχή στους “16” της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ προκρίνεται ως 3ος εάν ηττηθεί από την Ιγκοκέα και σε αυτή την περίπτωση θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας στα Play-in τη Στρασμπούρ από τη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά των αγώνων με τη γαλλική ομάδα θα ξεκινήσει από το Στρασβούργο 4 ή 5 Ιανουαρίου και την επόμενη εβδομάδα (11 ή 12/1) η σειρά θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι για την πρόκριση, αυτό θα γίνει στη Γαλλία (18 ή 19/1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΟΜΙΛΟ

  1. Γαλατάσαραϊ 5-1 11
  2. Νίμπουρκ 2-4 8
  3. Ιγκοκέα 2-3 7
  4. ΠΑΟΚ 2-3 7

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Basketball Champions League 2021/22: Αποτελέσματα-Πρόγραμμα

Basketball Champions League 2021/22: Οι βαθμολογίες της Α’ φάσης