allstarbasket.gr

Στην ιδανική ομάδα, την κατάλληλη στιγμή θεωρεί ότι βρίσκεται ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, Αϊζάια Κάνααν.

Ενώ οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετωπίζουν απόψε (2/1) την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα τους το 2024, ο Αϊζάια Κάνααν παραχώρησε συνέντευξη στη EuroLeague.

O 32χρονος παίκτης μίλησε για την έως τώρα διαδρομή του στην Ευρώπη, την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τη σχέση του με τον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και τη στενή φιλία του με τον Τζέριαν Γκραντ του Παναθηναϊκού, με τον οποίος υπήρξαν συμπαίκτες στους Σικάγο Μπουλς.

-Θέλω να κάνω τα πάντα για να αποδείξω ότι ήμουν ένας παίκτης για τον οποίο θα λένε, δεν ήθελε να χάνει. Προσπαθώ να το δείξω σε κάθε ευκαιρία.

-Όταν ήρθα στην Ευρώπη, ήμουν στη Ρωσία. Προσπάθησα να βρω ρυθμό, να εξελιχθώ, σε κάτι που θα με βοηθήσει να είμαι καλύτερος. Σε κάθε χώρα που πηγαίνεις πρέπει να είσαι ανοιχτός να μάθεις νέα πράγματα και δεν πρέπει να κάνεις συγκρίσεις με την πατρίδα σου. Είναι τελείως διαφορετικό”.

Για τον Μπαρτζώκα ο Κάνααν είπε:

“Έχουμε ωραία η συνεργασία με τον κόουτς. Σου επιτρέπει να είσαι ο εαυτός σου μέσα από το ομαδικό σύστημα αλλά και τους κανόνες.

Σε πιέζει για να βγάλεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και από πού έρχεσαι. Δίνει μεγάλη σημασία στην έννοια της ομάδας. Τα περισσότερα συστήματά μας δεν είναι σχεδιασμένα μόνο για έναν παίκτη.

Αυτό χρειάζεται προσαρμογή, γιατί οι περισσότεροι παίκτες δεν προέρχονται από τέτοιο περιβάλλον, πρέπει να μάθεις, να προσαρμοστείς”.

Για τον Τζέριαν Γκραντ:

“Χαίρομαι που είναι εδώ. Η φιλία μας πάντα είναι δυνατή, γιατί ήμασταν συμπαίκτες στους Μπουλς και έχουμε μείνει κοντά”.

Για τους στόχους του:

“Δεν θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού σε αυτό το σημείο της καριέρας μου.

Η φιλοδοξία και ο στόχος μου, είναι να έχω κάθε δυνατή ευκαιρία για να κατακτήσω την EuroLeague. Πήρα μια γεύση την προηγούμενη σεζόν και θέλω να συνεχίσω και να κάνω τα πάντα για να επιστρέψω πάλι εκεί”.