Ο Αϊζάια Κάνααν έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη, καταγράφοντας μεταξύ άλλων μια επίδοση που μόνο ο Μίλαν Τόμιτς είχε πετύχει.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ για τον Αμερικανό, καθώς και όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία της αναμέτρησης του “Nick Galis Hall”:

“Ο Αϊζάια Κάνααν έβαλε “φαρδιά-πλατιά” την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη Midea, πραγματοποιώντας την καλύτερη από τις 17 εμφανίσεις του στην Basket League.

Ο Αμερικανός “έγραψε” δύο ατομικά ρεκόρ και έβαλε το όνομα του σε μία λίστα στην οποία βρισκόταν μόνο ο Μίλαν Τόμιτς.

Ο Κάνααν έκανε, βάσει του ranking, την καλύτερη εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού είχε 25, ξεπερνώντας την προηγούμενη καλύτερη επίδοση του, εκείνη των 21 βαθμών στο εντός έδρας παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ Betsson στο περσινό Πρωτάθλημα.

Παράλληλα ο Κάνααν σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ και με τους 25 πόντους του, ξεπερνώντας την επίδοση των 24 που είχε σε εκείνο το ματς με την “Ένωση”. Πέραν αυτών όμως, ο Αμερικανός γκαρντ κατάφερε κάτι που μόνο ο Μίλαν Τόμιτς είχε πετύχει.

Σημείωσε τη δεύτερη επίδοση του με 7+ εύστοχα τρίποντα αφού κόντρα στην ΑΕΚ Betsson, στις 8 Ιανουαρίου, είχε 8 στην κορυφαία επίδοση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ο Μίλαν Τόμιτς έφτασε στα 7+ εύστοχα τρίποντα συνολικά τρεις φορές.

Θέση στη λίστα των παικτών του Ολυμπιακού με 7+ εύστοχα τρίποντα έχει και ο Σάσα Βεζένκοφ έχοντας επτά στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels της περασμένης σεζόν.

Πέραν των επιτευγμάτων του Κάνααν, σε ατομικό επίπεδο για τον Ολυμπιακό, με άδεια χέρια δεν έφυγαν από το “Παλέ” και οι Παπανικολάου, Μιλουτίνοφ και Πίτερς.

Κώστας Παπανικολάου είχε 2/3 τρίποντα και με αυτά έφτασε τα 250+ εύστοχα σε 293 παιχνίδια στην Basket League. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 251/724 τρίποντα (34,66%).

Τα δύο τρίποντα του Παπανικολάου αλλά και τα 251 που έχει πλέον συνολικά με τον Ολυμπιακό στην κατηγορία, συνετέλεσαν στο να φτάσουν οι “ερυθρόλευκοι” σε ένα σημαντικό milestone. Έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά τον Παναθηναϊκό που έφτασε και ξεπέρασε τα 7.000 τρίποντα.

Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 6/12 δίποντα με τα οποία μπήκε σε δύο “ερυθρόλευκες” λίστες. Έγινε ο 15ος συνολικά και μόλις ο 4ος ξένος στην ιστορία του Ολυμπιακού που έφτασε τα 300+ εύστοχα δίποντα, ένα επίτευγμα στο οποίο έφτασαν μόνον οι Ζάρκο Πάσπαλι, Ντέιβιντ Ρίβερς και Ουόλτερ Μπέρι. Ο Μιλουτίνοφ έχει 302/477 (63,31%) δίποντα σε 117 ματς στην Basket League.

Παράλληλα ο Σέρβος σέντερ με τις τέσσερις ασίστ που μοίρασε στο ματς με τον Άρη Midea, ανέβηκε μία θέση στη λίστα των ξένων πασέρ του Ολυμπιακού και έγινε ο 9ος. Έφτασε τις 123 ασίστ και ξεπέρασε τον Τάιους Έντνι που είχε 120 στη σεζόν 2005-06.

*Την καλύτερη από τις 31 εμφανίσεις του στην Basket League έκανε στο “Nick Galis Hall” και ο Άλεκ Πίτερς. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 23 ranking ξεπερνώντας κατά έναν βαθμό το προηγούμενο ρεκόρ του, αφού είχε 22 στο εντός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels της περασμένης σεζόν.

Ο Πίτερς έγινε ο πρώτος παίκτης της φετινής Basket League που είχε επίδοση 5+ ασίστ, μένοντας αλάνθαστος (5ασ. / 0 λ.).

Ο Γιάννης Καστρίτης διανύει την τρίτη σεζόν, στη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Άρη Midea. Μέσα από το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό “σκαρφάλωσε” μία θέση στη λίστα των αγώνων των προπονητών στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Καστρίτης κοουτσάρισε τους “κιτρινόμαυρους” για 67η φορά σε ματς της Basket League και είναι πια ο 4ος της σχετικής λίστας από το 1992-93, αφού ξεπέρασε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή που είναι πια 5ος με 66 αγώνες. Το ρεκόρ του Καστρίτη είναι πια 27-40 ενώ ο Αλεξανδρής είναι στο 30-36.

*Όπως ο Καστρίτης, έτσι και ο Λευτέρης Μποχωρίδης “σκαρφάλωσε” μία θέση στη λίστα των αγώνων με τον Άρη στον οποίο επέστρεψε για μία τρίτη θητεία. Με την πρώτη του εμφάνιση στο Πρωτάθλημα για τη φετινή σεζόν, ο διεθνής γκαρντ έφτασε τις 127 με την κιτρινόμαυρη φανέλα και έγινε ο 7ος της σχετικής λίστας στα χρόνια της Basket League, αφήνοντας πίσω του τον Μίροσλαβ Ραΐτσεβιτς που μέτρησε 126 παιχνίδια Πρωταθλήματος στην πενταετία 2000-05.

Ο Μποχωρίδης ανέβηκε μία θέση σε δύο ακόμη ιστορικές λίστες του Άρη Midea. Με το μοναδικό εύστοχο τρίποντο του (1/4) έφτασε τα 96 και είναι πια μόνος στην 9η θέση, προσπερνώντας τον Βαγγέλη Βουρτζούμη που στην τριετία 1992-95 είχε 95. Με τα δύο αμυντικά του ριμπάουντ εξάλλου, έγινε ο 13ος της σχετικής λίστας. Έφτασε τα 267, ξεπέρασε τον Μάικ Ουίλκινσον που είχε 266 στη διετία 2005-07 και έφτασε τον νυν τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστο Ταπούτο.

*Με την τάπα που είχε σε αυτό το παιχνίδι, ο Δημήτρης Κατσίβελης έφτασε τις 50 μέσα από τη 266η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Βασίλης Τολιόπουλος είχε 16 πόντους και με αυτούς έγινε ο 55ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 400+.

Ρόμπερτ Μπλούμπεργκς είχε 4/6 τρίποντα και σημείωσε την κορυφαία επίδοση του διημέρου μεταξύ των παικτών που έμειναν χωρίς στατιστικό λάθος, σε τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες.

*Σε ομαδικό επίπεδο και σε μία στατιστική κατηγορία στην οποία έκανε θραύση στην περσινή σεζόν, ο Άρης έμεινε χωρίς πόντο από επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό έγινε για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό, ήταν στην 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2019-20 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ήφαιστο. Για να βρούμε την τελευταία μηδενική επίδοση πόντων από επιθετικά ριμπάουντ σε εντός έδρας παιχνίδι του Άρη, θα πρέπει να γυρίσουμε πέντε χρόνια πίσω, στη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-19 και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό“.