Μουσείο ΧΑΝΘ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση των εγκαινίων του μουσείου της ΧΑΝΘ, η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή (27/10).

Περίπου έξι χρόνια μετά την ίδρυση του, το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. μεγαλώνει, επεκτείνεται σε περισσότερα τετραγωνικά και το γιορτάζει με μια μεγάλη εκδήλωση. Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (στις 10.00 π.μ) η ΧΑΝΘ διοργανώνει τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Μουσείου Μπάσκετ όπως και των εξωτερικών της γηπέδων σε μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου. Το Μουσείο Μπάσκετ της Θεσσαλονίκης θυμίζουμε πως φιλοξενείται εντός του Αθλητικού Κέντρου Χ.Α.Ν.Θ. – ΗΡΩΝ – Μίμης Τσικίνας.

Στη νέα πτέρυγα φιλοξενούνται θεματικές ενότητες από του φορείς της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης: Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), Σ.Ε.Π.Κ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης), Ο.Δ.Κ.Ε. (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος), Ο.Σ.Ε.Κ.Α. (Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο) και Σ.Δ.Κ.Θ. (Σύνδεσμος Διαιτητών  Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης).

Στη διαδρομή προς τη νέα πτέρυγα του Μουσείου ο επισκέπτης μπορεί να ακολουθήσει ένα εισαγωγικό χρονολόγιο με τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, από το πρώτο της παιχνίδι, το 1936, μέχρι σήμερα.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η ενότητα που αφορά στην Εθνική Ομάδα Ανδρών, που αποτελείται από φανέλες , παπούτσια, διαπιστευτήρια και αναμνηστικά, ενώ ξεχωριστή αναφορά γίνεται στην Εθνική Ομάδα Γυναικών.

Πολύ σημαντική στη νέα πτέρυγα του Μουσείου είναι η εκπαιδευτική ενότητα, ειδικά σχεδιασμένη για την υλοποίηση των πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Υπάρχει μάλιστα ειδική κατασκευή που προσομοιάζει με κερκίδα γηπέδου από την  οποία ο επισκέπτης λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τους κανονισμούς του αθλήματος. Μέσα από τάμπλετ τοποθετημένα σε μια μεγάλη μπάλα μπάσκετ υπάρχει πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό και κιναισθητικό παιχνίδι.

Για τις ανάγκες του Μουσείου θα λειτουργήσει νέα βιβλιοθήκη με δεκάδες βιβλία και συλλογές περιοδικών, που αφορούν στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης.

Την ίδια ημέρα εγκαινιάζονται τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και τένις, που θα φιλοξενούν μικρούς και μεγάλους αθλητές, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των αθλητικών ιδεωδών και τη διάδοση του Αθλητισμού.

Το έργο ολοκληρώθηκε στα πλαίσια του έργου PROMO-YMC(H)A, το οποίο εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020» από τη Χ.Α.Ν.Θ., το Τμήμα Δημόσιας Υγείας – Υγειονομικής Περίθαλψης και Σπορ του South-West University “Neofit Rilski”, τον Δήμο Κορδελιού-Εύοσμου και τον Δήμο Razlog.

Δείτε το βίντεο με το μοναδικό μουσείο μπάσκετ στην Ελλάδα:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.