www.allstarbasket.gr

Για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας πολύ πιο αδύναμης αντιπάλου, αλλά και για τη λειτουργία της Ακαδημίας Αμπελοκήπων, μίλησε προπονητής της, Κυριάκος Καραμπατζάκης, στο Web Radio της ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα ο Kαραμπατζάκης σχολίασε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη, την επιλογή να μην μπουν στη ρακέτα οι παίκτες του, απέναντι σε πιο μικρά σε ηλικία και σωματοδομή παιδιά και παράλληλα, να μην ασκήσει πίεση στην άμυνα, στον πρόσφατο αγώνα με τον Πήγασο Κυψέλης στο πρωτάθλημα Παίδων της ΕΣΚΑ.

Για το παιχνίδι με τον Πήγασο Κυψέλης (89-56):

«Εμάς, όπως και σε όλες τις ομάδες, μάς κοινοποιήθηκε η οδηγία να μη λήγουν τα ματς με μεγάλα σκορ και μεγάλες διαφορές, αλλά έτσι κι αλλιώς, εμείς πάντα ως σωματείο σεβόμαστε και δε «σκοτώνουμε» κανέναν αντίπαλο.

Επειδή εμείς την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά χρόνια σε διάφορες ηλικίες τον Πήγασο, ξέρουμε ότι παίζουν συνεχώς ζώνη.

Εκτός απ’ τη ζώνη, στο συγκεκριμένο παιχνίδι εμφανίστηκαν αρκετά αδύναμα παιδιά, όχι τόσο ανταγωνιστικά, οπότε είπαμε ν’ αφήσουμε τα παιδιά να φτάσουν μέχρι το δικό μας καλάθι, να τ’ αφήσουμε να σουτάρουν, οπότε γι’ αυτό και πέτυχαν πολύ περισσότερα καλάθια απ’ ό,τι στο προηγούμενα παιχνίδια.

Εμείς αποφασίσαμε να πάμε εναντίον της ζώνης τους, να «τρέξουμε» κάποια συστήματα που έχουμε κόντρα στη ζώνη και να σουτάρουμε μόνο τρίποντα.

Οπότε δώσαμε και κίνητρο στα δικά μας παιδιά να δοκιμαστούν με σουτ, οπότε καταφέραμε και βάλαμε 89 πόντους με 29 τρίποντα και ένα δίποντο που απλά κάποιος πατούσε τη γραμμή.

Στο τέλος του αγώνα νομίζω ότι και τα παιδιά των δύο ομάδων ήταν ικανοποιημένα, ο καθένας με διαφορετικό στόχο και τρόπο».

www.allstarbasket.grΓια τα τμήματα της Ακαδημίας Αμπελοκήπων: 

«Είναι η 10η χρονιά που λειτουργεί η ακαδημία και είναι καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα, δηλαδή έχουμε τμήματα μέχρι και το εφηβικό.

Πάρα πολλά παιδιά συμμετέχουν σ’ όλα τα τουρνουά και το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε πετύχει είναι ότι, πέρα απ’ τα πρωταθλήματα και τα τουρνουά που διοργανώνει η ΕΣΚΑ, συμμετέχουμε και σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό τουρνουά.

Κάθε χρόνο τουλάχιστον 2 τμήματά μας τα μεταφέρουμε εκτός Αθηνών σε τουρνουά που γίνονται σε διάφορες επαρχιακές πόλεις, έτσι ώστε παίξουν με ομάδες εκείνων των περιοχών που μπορεί να ‘ναι κάτι διαφορετικό.

Τα τμήματά μας όλα κάνουν 50-60 παιχνίδια το χρόνο.

Είναι κάτι που δεν το συναντάς συχνά σε ομάδες».

Για το αν σκέφτονται να δημιουργήσουν ανδρική ομάδα: 

«Σίγουρα υπάρχει σκέψη να φτιάξουμε ομάδα στο U21, δηλαδή τα ίδια παιδιά του παδικοεφηβικού να τα κατεβάσουμε εκεί.

Με το να βάλουμε παιδιά 17-18 χρονών να παίξουν σε ένα πρωτάθλημα που θα υπάρχουν οι ανδρικές ομάδες, που θα ‘ναι μεγαλύτερης ηλικίας και κάποιοι αρκετά μεγάλοι, δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι.

Ό,τι και να γίνει, όλα τα παιδιά μέχρι και τα 21 τους θα ‘ναι σε αγωνιστική δράση».