Τις απόψεις τους για το μεταξύ τους παιχνίδι εξέφρασαν οι προπονητές Λάρισας και Ηρακλή, Φώτης Τακιανός και Κώστας Μέξας, έπειτα από την επικράτηση της θεσσαλικής ομάδας με 90-85 στο Ιβανώφειο.

Ο προπονητής των νικητών, Φώτης Τακιανός, είπε:

“Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που κατέθεσαν ψυχή στα τρία τελευταία δεκάλεπτα. Επιστρέψαμε ενώ είχαμε μείνει πίσω στο σκορ και διαχειριστήκαμε το προβάδισμα και την προσπάθεια του Ηρακλή για να μας φτάσει.

Είχαμε έλλειμμα προσαρμογής στις συνθήκες του παιχνιδιού στην αρχή αλλά παρουσιάσαμε κάποιες αλλαγές στην τακτική, πιέσαμε περισσότερο και εκεί ήταν το κλειδί γιατί επιστρέψαμε γρήγορα. Ήταν ευτύχημα ότι στο ημίχρονο δεν υπήρχε διαφορά”.

Ενώ για το ορατό ενδεχόμενο να προκριθεί η Λάρισα στα playoffs δήλωσε κατόπιν:

“Η ομάδα είναι σε πολύ καλή πορεία και ελπίζω να διαχειριστούμε τη νίκη για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο μέλλον. Να είμαστε καλοί για 40 λεπτά. Έτσι θα δούμε αν μπορούμε να μπούμε στις οχτώ καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος”.

Ο τεχνικός του ηττημένου Ηρακλή, Κώστας Μέξας, που παραμένει τελευταίος στη Stoiximan Basket League, σημείωσε με τη σειρά του: 

“Δύσκολο βράδυ, καθώς χάσαμε αγώνα, που δεν έπρεπε να χάσουμε και τα προβλήματά μας δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, όπως και στον τομέα των ριμπάουντ, ενώ χάσαμε και το μυαλό μας στην επίθεση με πολλά λάθη.

Η πίεση που νιώθαμε, τα θέματα ασθενειών και τραυματισμών μας επηρέασαν στο να έχουμε καθαρό μυαλό, αν και τα λάθη μας είναι υπερβολικά.

Λάθος μας, το μπέρδεμα στη φάση του αντιαθλητικού. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να δουλέψουμε σωστά όλη την εβδομάδα και να πάμε στην Πάτρα, ώστε να πάρουμε μία σημαντική νίκη”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ηρακλής-Λάρισα 85-90: Τα highlights του αγώνα (vid)