Οι γιορτές τελειώνουν, γιατί λοιπόν, να συνεχίσετε να τρώτε τα μελομακάρονα που έχουν περισσέψει και να παίρνετε περιττές θερμίδες;

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Κλεοπάτρα Κετσελίδη, μάς δίνει μία υγιεινή συνταγή ώστε να συνεχίσουμε να τα απολαμβάνουμε, αλλά με τις λιγότερες δυνατές θερμίδες ανά μερίδα.

Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να αξιοποιήσετε αυτά που έμειναν από τα γιορτινά τραπέζια.

Υλικά για 30 energy balls

  • 10 μελομακάρονα (των 30g)
  • 1 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη (ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω ανάλογα την υφή που θέλετε)
  • φυσικό χυμό από 1 πορτοκάλι (+1 κουταλιά μέλι αν δεν είναι πολύ γλυκό το πορτοκάλι)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ή λάδι καρύδας λιωμένο
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • ¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Λιώνουμε τα μελομακάρονα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας, μέχρι να γίνουν πολτός.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμιγνύουμε

Πλάθουμε σε 25 μπαλάκια (προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κακάο) και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν

Αποθηκεύουμε έως και 2 εβδομάδες σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο.

 

Healthy Deli Nutrition | Κλεοπάτρα Κετσελίδη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Διεύθυνση: Γεωργίου Παπανδρέου 3Α, Άλιμος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109885010

 

Δείτε όλη την αρθρογραφία της Κλεοπάτρας Κετσελίδη με συμβουλές διατροφής στο allstarbasket.gr, ΕΔΩ